Estrella Morente på OsloWorld 2018. Foto: Lars Opstad
Estrella Morente på OsloWorld 2018. Foto: Lars Opstad

E-læring: Publikumsutvikling og mangfold

31.01.2022

Som arrangør er man alltid på jakt etter publikum. Men hvordan går man egentlig fram for å nå ut til et større publikum, og tiltrekker seg nye publikumsgrupper? Og hvordan kan man som arrangør tilpasse seg et samfunn med stadig økende kulturelt mangfold? Vi lanserer nå et e-læringskurs innen publikumsutvikling og mangfold.  

Enten man ønsker å selge flere billetter, eller å få et større brukermangfold (eller begge deler!), viser forskning og erfaring at de som lykkes best er de som setter publikum i fokus og drar med seg hele organisasjonen i arbeidet. 

Vårt splitter nye e-læringskurs viser hvordan arrangører kan arbeide med mangfold og publikumsutvikling på en praktisk og håndterbar måte. I løpet av kurset får du konkrete råd og verktøy, slik at du kan starte arbeidet med å skape mer mangfold både på, foran og bak scenen. Kurset er gratis. 

Kursholder i Norske Konsertarrangører, Marit Over-Rein Stokkenes, har bidratt med fagkompetanse i utviklingen av kursinnholdet. Håndboken «Mangfold i kulturlivet» utgitt av Interkultur, et kompetansesenter for flerkulturell formidling, har også vært en viktig ressurs i arbeidet. 

Vi takker Balansekunst og KOMP v/ Norsk Musikkråd for støtten til prosjektet. 

Ta kurset