Illustrasjonsbilde.
Illustrasjonsbilde.

Grønt veikart for kunst- og kultursektoren er lansert

09.04.2021

Det har siden avspark i januar 2020 blitt utviklet et veikart som skal gi en overordnet retning for det praktiske miljø- og bærekreftsarbeidet i kunst- og kultursektoren. Den 9. mars i år ble det grønne veikartet lasert under et digitalt arrangement. Blant deltakerne var både kulturminister- og likestillingsminister Abid.Q Raja og klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

Grønt veikart for kunst- og kultursektoren gir en overordnet status for feltet, setter konkrete mål og foreslår tiltak for å redusere klimaavtrykket. Veikartet gir en rettesnor for hvordan hver enkelt kan bidra til den grønne omstillingen, og inneholder ti strakstiltak for organisasjoner og virksomheter, fem strakstiltak for kunstnere og kulturarbeidere og fem strakstiltak for myndighetene. 

Gjennom flere innspillsmøter, en omfattende spørreundersøkelse og et titalls dybdeintervjuer og samtaler har man funnet konkrete områder hvor sektoren må ta grep og hvor myndighetene bør bistå for å redusere og skape et mer bærekraftig avtrykk. 

Norske Konsertarrangører har sammen med Virke kultur og opplevelser, Virke Produsentforeningen, Norske kulturhus og Norsk orkester- og teaterforening utgjort styringsgruppen bak det grønne veikartet for kunst- og kultursektoren. Følg lenken nedenfor for å laste ned veikartet. 

Last ned grønt veikart 

 

Felles opprop fra kultursektoren

I forbindelse med lansering av veikartet inviteres det til et felles opprop fra kultursektoren, til at vi alle - sektoren, myndigheter og individer, tar de felles løftene som skal til. For et grønt skifte, Agenda 2030 og et mer bærekraftig samfunn. Klikk på lenken nedenfor for å signere oppropet. 

Signer oppropet