#

Digitalt fagseminar og landsmøte

26.03.2021

22. april gjennomfører Norske Konsertarrangører digitalt fagseminar og landsmøte for våre medlemmer. er programmet for dagen klart! 

Som kjent er flere bransjearrangementer litt i flyt som følge av koronasituasjonen og arrangeres på nye datoer i 2021. Dette påvirker også årshjulet til oss i Norske Konsertarrangører, og vi forsøker å tilpasse oss etter beste evne. Derfor blir opplegget for landsmøtet litt annerledes i år, med et digitalt landsmøte allerede i april. 

 

Landsmøte 2021

Landsmøtet er vårt øverste organ og avholdes årlig. Norske Konsertarrangører er som kjent en demokratisk styrt organisasjon, og vi oppfordrer våre medlemmer over hele landet til å være med og stake ut kursen for kommende periode. Landsmøtet avholdes 22. april fra kl. 14:00 og vil avsluttes kl. 16:00, under forutsetning av endt saksbehandling. 

For å ha stemmerett på landsmøtet må medlemskontingent for 2021 være betalt. Ordinære medlemmer kan sende inntil to delegater. Delegater har tale- og forslagsrett, samt stemmerett. I tillegg kan alle medlemmer sende observatører som har tale- og forslagsrett. Dersom et medlem stiller med kun én delegat har denne dobbeltstemme. Fullmaktstemmer er ikke tillatt.

Til dagsorden og sakspapirer 

Fagseminar

I forbindelse med landsmøtet inviteres også alle medlemmer til et digitalt seminar. Her vil vi by på litt faglig påfyll og programmet for dagen er nå klart. Vi vil se fremover og kommer både til å diskutere planene for gjenåpning og hvordan man kan drive med booking i tiden som kommer. I tillegg har vi fått med oss Carina Carl, kjent fra podcasten Noia, som vil gi oss et innblikk i hvordan psykisk helse påvirkes under pandemien. Sjekk ut hele programmet nedenfor.  

 

Fagseminar og landsmøte er kun åpent for medlemmer av NKA.

 

 

Program 

12:00

Velkommen, ved Norske Konsertarrangører

Status for stimulering- og kompensasjonsordninger og myndighetenes plan for gjenåpning.

12:10

Gjenåpning

Stian Strømseth, kursholder i NKA og seniorrådgiver i S Plan AS, informerer om arbeidet med gjenåpning av større arrangement, både på nasjonalt og europeisk nivå. Stian har vært en del av fagutvalget som har bistått "Sommergruppa" med å utarbeide en gjenåpningsplan for større publikumsarrangement, på oppdrag fra Kulturdepartementet. 

12:25

Psykisk helse under pandemien v/ Carina Carl, psykolog

 

Pandemien har snudd opp ned på tilværelsen for de aller fleste og har rammet vår bransje spesielt hardt. Mange har vært fullt eller delvis permitterte i over ett år, og noen har stått eller står i fare for å miste jobben sin. For veldig mange har det siste året vært mentalt utfordrende, der veldig mye har vært usikkert og uforutsigbart. 

Hvordan påvirkes vår psykiske helse når man mister det meste av sosial kontakt gjennom arbeid og møte med venner og familie? Er det normale tanker og følelser jeg opplever, eller "holder det på å klikke for meg»?

Psykolog Carina Carl skal igjennom sitt foredrag gi innblikk i normale reaksjoner på situasjonen vi befinner oss i - og virksomme verktøy for å takle disse utfordringene på en best mulig måte.

13:10

Q&A med bookingagenter/managere

Det er fortsatt uklart når det blir gjenåpning og en mer normal tilværelse med alle konsertene vi har ventet så lenge på å få planlegge og oppleve. At den tid (snart) kommer hersker det ingen tvil om, men hvordan vil konsertmarkedet se ut når verden åpner opp igjen?

I denne bolken får vi høre fra et knippe bookingagenter og managere om hvordan de arbeider i dag og ikke minst hvordan de planlegger fremover for artistenes konsert- og turnevirksomhet, etter lang tids tørke. Vi får et innblikk i deres planer og spådommer for muligheter og utfordringer vi kan møte på veien tilbake til det yrende musikklivet som vi alle savner så sårt. Med oss i samtalen har vi Ottar Schanke Eikum, Lennea Lyssand og Vibeke Hay Wold. Samtalen ledes av Anders Tangen (NKA).

13:50

Pause

14:00

Landsmøtet 2021

NKA er en demokratisk styrt organisasjon, med landsmøtet som øverste organ. Det betyr at det er medlemmene som bestemmer de overordnede rammene for NKAs virksomhet.

Vi regner med at møtet vil avsluttes senest kl. 16, under forutsetning av endt saksbehandling.

 

 

Innledere 

Carina Carl er utdannet klinisk psykolog (cand.psychol.) og tilbyr gjennom sitt selvstendige foretak Carina Carl AS ledertrening, individuell terapi, kurs og foredrag for privatpersoner og næringslivet. Carina brenner for å gjøre psykologi tilgjengelig for folk flest og for arbeidslivet. Hun er spesielt engasjert i lettere psykiske lidelser og har flere års erfaring med diverse kurs og foredrag både for bedrifter og privatpersoner. Carina har medvirket i podcasten «Noia», sammen med Christine Dancke.

 

Ottar Schanke Eikum er et av menneskene bak Nordic Live som ble startet 2017. Han jobber bl.a som agent for artister som Alan Walker, Timbuktu & Damn, Trygve Skaug m.fl. Har tidligere jobbet 10 år som agent i Mentometer, og vært med å starte festivaler som Sarpsborgfestivalen, Oscarsborg akustiske og Malakoff Rockfestival. 

 

Lennea Lyssand er manager i bergensbaserte Made Management. Her jobber hun med blant annet KAMARA, Silja Sol og Lars Vaular. Etter ti år i platebutikk var det på tide å følge managerdrømmen og har siden 2015 vært fast ansatt i Made Management. Har jobbet med både store og små artister, og har vært innom det meste man kan oppleve bak kulissene i det norske musikkmarkedet.

 

Vibeke Hay Wold jobber som bookingagent i Polar Artist, der jobber hun med band som bl.a Spidergawd, Rasmus & Verdens Beste Band, Valkyrien Allstars, Combos, Hedvig Mollestad Trio, Bokassa, Ola Village og Sibiir. Hun er også manager for Spidergawd, og projektleder for Trondheim Calling. Vibeke har en BA (hons) i fashion fra Arts Institute at Bournemouth, UK, men gikk raskt tilbake til musikkbransjen hvor hun har vært trofast siden tidlig 2000. Siden da har hun bl.a vært bookingansvarlig på Blæst, jobbet med festivaler som Pstereo og Trondheim Calling og som produsent for en rekke større produksjoner.

 

 

Stian Strømseth er gründer, arrangør, amatørmusiker, prosjektleder og har jobbet som leder både i det private og offentlige i en årrekke. Han er levende opptatt av trygge arrangement med høy kvalitet. Siden 2011 har Stian jobbet spesielt med HMS, sikkerhet og beredskap for store arrangementer som blant annet Palmesus, Øyafestivalen, X Games Norge og The Tall Ships Races. Han har en Bachelor i krise- og beredskapsledelse og jobber som seniorrådgiver i selskapet S Plan AS.