#

[Open] Club Day 2021: En hyllest til klubber og spillesteder

14.12.2020

Lørdag 6. februar markeres den 4. utgaven av [Open] Club Day over hele Europa. Kampanjen skal styrke samholdet og forbindelsene mellom lokale klubber og spillesteder over hele Europa, for å synliggjør den kulturelle, økonomiske og sosiale verdien klubber og spillesteder skaper i sine lokalsamfunn. Bli med!

Arrangørene skaper tusenvis av arbeidsplasser og er en kilde til glede, underholdning og kulturelle oppdagelser for millioner av mennesker over hele Europa. Akkurat nå kjemper mange klubber og spillesteder for tilværelsen. I vanskelige tider er det ekstra viktig å støtte lokale musikkscener, og å gi arrangørene den anerkjennelsen de fortjener. Siden mars 2020 har feltet kjempet for å komme seg gjennom krisen som vi nå står i, og for å fortsatt kunne få skape aktivitet i sine lokalsamfunn. Gang på gang har arrangørene bevist at de kan finne kreative og gode løsninger for å tilpasse seg koronakrisen så godt som mulig.

 

Signer oppropet og delta i markeringen

[Open] Clup Day er en europeisk kampanje som feirer klubbene og spillestedene for deres evne til å samle folk og skape liv i våre lokalsamfunn. Gjennom kampanjen kan vi skape bedre forståelse for den vanskelige situasjonen musikkscenene står i og sette søkelys på verdien av arrangørene og innsatsen de legger ned gjennom året. Under [Open] Club Day åpner vanligvis klubber og spillesteder dørene for publikum for å vise frem sine konsertscener, men i år gjennomføres kampanjen på en litt annerledes måte. Selv om det ikke er mulig å åpne opp alle husene nå, er det viktige å belyse den enorme verdien som spillesteder og klubber tilfører våre liv, vårt samfunn og vår økonomi. Derfor vil det i 2021 vil det være flere alternativer for deltakelse.

Klubber og spillesteder kan delta (nesten) som vanlig med ulike aktiviteter, eller ved å signere oppropet. Deltakende spillesteder og klubber vil få mulighet til å utveksle kontakt gjennom online nettverksmøter. Organisasjoner, artister og andre musikkentusiaster kan også vise sin støtte til den europeiske musikkscenen ved å signere oppropet. Vi oppfordrer våre medlemmer og andre musikkentusiaster til å delta i kampanjen.

LES MER OG DELta på OPENCLUBDAY.COM

 

Hvem står bak?

Det er den europeiske nettverksorganisasjonen Live DMA som står bak kampanjen. Live DMA er en paraplyorganisasjon som samler europeiske spillesteder, klubber og festivaler gjennom nasjonale organisasjoner. Live DMA har til mål å dele erfaringer og kompetanse på tvers av landegrenser, samt å støtte og fremme interessene for europeiske arrangører. Nettverket består av 21 medlemmer i 17 land, som til sammen taler på vegne av mer enn 3000 spillesteder, klubber og festivaler - og nettverket utvides stadig. Norske Konsertarrangører er en av de 21 medlemsorganisasjonene i nettverket. Dette er fjerde gang kampanjen Open Club Day arrangeres. 

Ta gjerne kontakt med oss i NKA om du har spørsmål rundt kampanjen.