Årets utgave av Arrangørkonferansen gjennomføres i Molde. Foto: Einar Engdal.
Årets utgave av Arrangørkonferansen gjennomføres i Molde. Foto: Einar Engdal.

Arrangørkonferansen 2020 - Ja, det blir konferanse og vi møtes i Molde

21.07.2020

Moldejazz og Rabalderfestivalen er valgt ut til å være lokalt vertskap for Arrangørkonferansen 2020. Norske Konsertarrangørers årlige konferanse er den største og viktigste møteplassen for landets arrangørbransje, og skal tradisjon tro gjennomføres i oktober til tross for at, og kanskje nettopp fordi, bransjen befinner seg i en dyp krise. 

Viktigere enn noen gang å møtes

Planleggingen av årets Arrangørkonferanse har pågått siden 2019 og offentliggjøringen av Molde som vertskapsby var planlagt medio mars. I likhet med alle andre planer ble lanseringen og det videre arbeidet med konferansen brått satt på vent da Norge ble stengt ned 12. mars.

Tone Østerdal, daglig leder i Norske Konsertarrangører, er glad for at konferansen skal gjennomføres nesten som planlagt, til tross for dagens situasjon med covid-19.

- Vår bransje lever av å samle folk og etter at covid-19 traff Norge ble alt snudd på hodet. Alt av konserter ble avlyst eller utsatt, og hele bransjen kjenner på usikkerhet om hvordan fremtiden vil se ut. Gjennom tett samarbeid med Moldejazz og Rabalderfestivalen i Molde har vi funnet løsninger som gjør at vi kan gjennomføre årets konferanse som en fysisk møteplass. Kapasiteten blir dessverre noe redusert for å kunne gjennomføre på en trygg og forsvarlig måte. Samtidig vil vi sørge for å strømme konferansen, slik at de av våre medlemmer som ikke har mulighet til å reise til Molde kan få med seg innholdet. Vi opplever at det er viktigere enn noen gang at vi samles for å utveksle erfaringer, utvikle gode samarbeid, holde hverandre oppdatert og se fremover. Vi skal aldri glemme verdien av å møte bransjekolleger, og det gjelder særlig i den ekstreme situasjonen hele arrangørfeltet befinner seg i nå. Norske Konsertarrangører har som interesse- og kompetanseorganisasjon samlet og styrket arrangørfeltet i over 30 år, og vi er stolte over å kunne tilby Arrangørkonferansen som en unik arena for arrangører fra hele landet også i år. Nå gleder vi oss til å se hva Molde har å by på, sier Østerdal.

 

Kulturkommunen

Molde har i mange år vært rangert blant topp ti av de beste kulturkommunene i landet etter Norsk kulturindeks. Det er ikke vanskelig for besøkende å merke at det et svært godt utviklet kulturtilbud i byen, et tilbud som er langt større enn man kunne forvente seg av en by med vel 30 000 innbyggere. Noe av årsaken er at byen har store kulturinstitusjoner med en lange og gode tradisjoner.

Hans-Olav Solli, festivalsjef i Moldejazz, forteller at det er utstrakt konsertvirksomhet i Molde gjennom hele året, både hos de etablerte institusjonene og på ulike arenaer rundt omkring i byen, fra små konserter på Syd og Brygga, til Bjørnsonhuset med sin publikumskapasitet på 900.

- Vi gleder oss veldig til å vise frem kulturbyen vår og jeg tror det vil overraske mange hvor stort mangfold vi har å tilby. I tillegg til konferanseprogrammet vil nok også deltagerne la seg imponere av utsikten til de 222 fjelltoppene vi har utsikt til fra beliggenheten vår i Romsdalsfjorden.

Festivalsjefen håper at konferansen åpner opp for nye spennende samarbeid og nyttig kompetansedeling på tvers av landet, og er glad for at vertskapsrollen deles med Rabalderfestivalen

- Rabalderfestivalen kom som et friskt pust inn i Moldes kulturliv for noen år siden. Gjengen bak barnefestivalen er veldig fremoverlente og nytenkende i sitt programtilbud og sine formidlingsmetoder overfor barn og unge. For oss er det derfor naturlig og spennende å samarbeide med Rabalderfestivalen om årets Arrangørkonferanse, avslutter Solli.

 

Utfyllende samarbeid

Sammen med Norske Konsertarrangører ser Moldejazz og Rabalderfestivalen frem til en minneverdig, annerledes og viktig helg som vil styrke landets arrangørbransje.

Eivind Fadnes, festivalsjef i Rabalderfestivalen, er stolt over at konferansen legges til fødebyen og mener at samarbeidet med Moldejazz er midt i blinken.

- Vi utfyller hverandre på mange plan og sammen dekker vi hele publikumsregisteret. Slå den! Moldes spektakulære omgivelser og storslåtte natur i kombinasjon med vårt rike og mangfoldige kulturliv gjør byen til en perfekt lokasjon for Arrangørkonferansen. Kulturkompetansen i Molde er på et høyt nivå både nasjonalt og internasjonalt, så arrangørene kan bare begynne å glede seg, avslutter Fadnes.

 

Sikre deg plass

Arrangørkonferansen går av stabelen 16.-17. oktober 2020. Deler av årets program vil naturligvis omhandle situasjonen rundt covid-19, men det blir også rom for annen relevant tematikk. Årets deltakeravgift er kraftig redusert for å imøtekomme den brutale økonomiske situasjonen mange av NKAs medlemmer befinner seg i.

I forbindelse med konferansen innkaller vi også medlemmer til landsmøte, fredag 16. oktober.

Til påmelding

Påmeldingsfrist er onsdag 15. september.