Nyaling Saidy Kiil er ansatt som arrangørfaglig rådgiver i Norske Konsertarrangører og starter sitt nye arbeidsforhold 1. november.
Nyaling Saidy Kiil er ansatt som arrangørfaglig rådgiver i Norske Konsertarrangører og starter sitt nye arbeidsforhold 1. november.

Ny ansatt i Norske Konsertarrangører

06.09.2019

Nyaling Saidy Kiil er ansatt som ny arrangørfaglig rådgiver i Norske Konsertarrangører, og tiltrer stillingen 1. november. Nyaling kommer fra en stilling som produsent i Nordic Live, der hun har jobbet de siste fem årene. Parallelt med nyansettelsen gjør vi flere endringer i administrasjonen i NKA.

- Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer i en organisasjon som for meg virker veldig spennende. Det å få komme enda nærmere kulturopplevelsene som skapes for publikum er det som trigger meg mest, så derfor er jeg takknemlig og spent på å få prøve meg hos Norske Konsertarrangører, sier Nyaling Saidy Kiil.

Kiil har jobbet med booking og konsert- og festivalproduksjon i bookingselskapet Nordic Live (tidligere Mentometer AS og MER booking AS) siden 2014, og har bred erfaring fra musikkfeltet fra ulike verv og prosjekter det siste tiåret. Hun har bachelorgrad i kulturprosjektledelse med spesialisering i music management og har erfaring fra arrangørsiden, blant annet i form av planlegging og avvikling av festivaler. I stillingen som produsent hos Nordic Live har hun jobbet med både store og små produksjoner og kjenner allerede godt til mange av medlemmene i NKA.

- De siste årene har vært svært lærerike og ikke minst gøyale. Jeg har fått anledning til å være med på mye forskjellig og dermed blitt kjent med mange dyktige og hyggelige mennesker i bransjen. Det er mange involverte i en konsertproduksjon og en ting er i alle fall sikkert, planlegging og godt samspill er avgjørende for at produksjonen skal bli bra. Dette er noe jeg vil ta med meg videre inn i NKA. Da stillingen hos NKA ble lyst ut var den rett og slett for spennende til at jeg ikke kunne søke. Så her er jeg da, fortsetter hun.

 

Spennende prosess

Daglig leder i Norske Konsertarrangører, Tone Østerdal, er glad for at Nyaling takket ja til jobbtilbud etter en spennende rekrutteringsprosess.

- Det var mange sterke kandidater som søkte seg til stillingen og jeg skal ikke legge skjul på at konkurransen var tøff. Men jeg føler meg sikker på at Nyaling har mye positivt å bidra med i NKA, ikke minst med tanke på hennes erfaring fra artistsiden. Jeg tror hun vil passe godt inn og komplettere oss både faglig og sosialt, sier hun.

- Hva skal Nyaling gjøre i NKA?

- Primært vil Nyaling få ansvaret for å følge opp, koordinere og videreutvikle NKAs opplæringstilbud. I tillegg skal hun jobbe med sosiale medier og bistå medlemmer og samarbeidspartnere i arrangørfaglige spørsmål. Arbeidshverdagen hennes vil utvilsom bli dynamisk og variert – NKA vokser og har et høyt aktivitetsnivå, der hele administrasjonen bidrar. Vi representerer snart 400 arrangører rundt om i hele landet og jobber systematisk med medlemskontakt og dialog. Så her er det bare å kaste seg ut i det, avslutter Østerdal.

 

Nyaling på privaten

29 år gamle Nyaling Saidy Kiil er opprinnelig fra Tromsø, men flyttet til Østlandet i 2008 for å studere og endte til slutt opp i Oslo, hvor hun har bodd og arbeidet de siste seks årene. Hun trives best i kreative miljøer hvor hun kan bli utfordret på å være løsningsorientert og finne gode løsninger.

- Men hva gjør du når du ikke jobber?

- Musikk er en stor lidenskap for meg, og når man i tillegg jobber i musikkbransjen så blir nesten jobben også en slags hobby. Ellers er jeg glad i helt vanlige ting som å trene og være aktiv, være sosial og diverse andre kreative sysler som for eksempel matlaging og sying.

- Vårt standard spørsmål til alle nyansatte: har du et konsertminne som overgår alt?  

- Jeg har rett og slett vært så privilegert at jeg har fått med meg alt for mange utrolig fine konserter og opplevelser at det er vanskelig å trekke frem en spesifikk konsert.

 

Andre endringer i administrasjonen

Vi har gjort flere endringer i administrasjonen parallelt med nyansettelsen av en arrangørfaglig rådgiver, både med tanke på stillingstitler og arbeidsoppgaver.

Anders Tangen får tittelen arrangørfaglig seniorrådgiver og vil ha ansvaret for planlegging og gjennomføring av Arrangørkonferansen, ved siden av å ha hovedansvar for det arrangørfaglige innholdet NKA leverer på bransjefestivaler som blant andre Trondheim Calling, by:Larm og Vill Vill Vest. Han skal selvsagt fortsette med å bistå medlemmer og samarbeidspartnere i arrangørfaglige spørsmål, og vil ha hovedansvar for oppfølging av det europeiske nettverket Live DMA.

Andreas Feen Sørensen blir rådgiver for kommunikasjon og marked. Han skal fortsatt ha overordnet ansvar for NKAs kommunikasjonsarbeid og webutvikling, og vil i tillegg overta ansvaret for NKAs medlemstilbud og annen markedsrettet aktivitet.

Mariann Skjerdal får tittelen administrasjonskoordinator og vil fortsette å jobbe med administrasjon og drift av kontoret, daglige økonomirutiner, samt statistikk og medlemsservice. Mariann jobber også med forvaltning av Frifond-midler.

Daglig leder, Tone Østerdal, har rundet ett år i stillingen og fortsetter omtrent som før.

Vi vil for øvrig benytte anledningen til å ønske Anette Rønneberg Lindskog lykke til som arrangementsansvarlig i Kulturrådet, og takker for hennes innsats for NKA gjennom fem år.