#

NKA i høyspenn - vårens travleste uke

26.02.2019

Skarpe hjerner og varme hjerter – definitivt beskrivelsen av en slags idealtilstand. Det er litt verre med kokte hoder og økt hjerterytme, men det er rart hvordan ting likevel faller på plass. NKA-kontoret er inne i vårsemesterets travleste uke.

Noen uker blir til rene episentre av aktivitet. Litt fordi vi har ordnet det sånn for oss selv, og litt fordi livet skjedde. Denne uken er definitivt en sånn. Vi har fått en fabelaktig hospitant fra musikkvitenskap på UiO inn dørene på kontoret, får studentbesøk fra kulturprosjektledelse på Høgskolen i Innlandet, skal delta på Kløktkonferansen, møte fylkeskultursjefkollegiet for å snakke om regionale kulturfond, ha ansvaret for seks egne programposter under by:Larm Conference, bidra inn i flere andre aktørers programposter under by:Larm, arrangere fire rundebordsmøter, møte styringsgruppen for Grøn festival i Sogn og Fjordane, og – ikke minst – sørge for å dele ut Arrangørprisen til landets beste og mest inspirerende arrangører.

Det er kanskje ikke så rart at det hersker en spent stemning på NKA-kontoret, og at vi veksler mellom konsentrert jobbing (les: stive blikk mot dataskjerm) og fullt produksjonsmodus (inkludert diskusjoner rundt trivialiteter som hvilken snacks vi skal kjøpe til de ulike møtene). Og selv om alle kan kjenne på presset, så er det aller mest glede – for denne uken oppsummerer på en måte alt NKA er og skal være. Vi skal snakke og lære mer om sikkerhet generelt og terrorsikring spesielt, om booking, frivillighet, livet som studentarrangør, om konsertproduksjon, klubbøkonomi, ledelse, sponsing, fremtidens arrangører, kulturpolitikk, flerkulturelt mangfold, kjønnsbalanse og likestilling, drikkekultur blant ungdom, og klima og miljø. Og oppe i det hele skal vi helst få med oss en konsert eller fem, og snakke med så mange medlemmer og samarbeidspartnere som mulig.

Hele NKA-kontoret er ute i Oslos gater og på Oslos klubber de neste dagene. Grip tak i oss og si hei hvis dere er i byen. Kom på seminarer og møter, og bli for all del med på både å stemme frem og hedre nominerte og vinnere under utdelingen av Arrangørprisen på fredag. Det er nemlig i disse ukene at NKA er i sitt ess. Vi gleder oss!

 

Med vennlig hilsen
Tone
Daglig leder
Norske Konsertarrangører