Frivillige fra Natur og Ungdom i sving under Øyafestivalen 2018. Foto: Åsmund Seip
Frivillige fra Natur og Ungdom i sving under Øyafestivalen 2018. Foto: Åsmund Seip

Klimakutt og kultur - miljøseminar for kunst- og kulturfeltet

26.04.2019

Øyafestivalen, Vinjerock og Norske Konsertarrangører arrangerer klimaseminar for kunst- og kulturfeltet 9. august 2019. 

Hvor store er klimautslippene i kunst- og kulturfeltet og hvordan kan vi kutte dem? For første gang samles et bredt anlagt felt for å diskutere konkrete klimatiltak i produksjon og formidling av kunst og kultur. Målet for dagen er å vise hvilke klimaløsninger som finnes for kulturfeltet i Norge og å kartlegge hvordan vi i fellesskap kan bidra til en grønnere bransje.

- Klima og miljø har lenge vært på agendaen i arrangørfeltet, og flere norske festivaler har kommet svært langt i å redusere sine klimaavtrykk. De viser også hvordan det å være miljøvennlig kan lønne seg. Når arrangørfeltet nå tar initiativ til dette seminaret er det fordi vi gjerne vil dele av våre erfaringer med resten av kunst- og kulturfeltet, og lære av andre, sier Tone Østerdal, daglig leder i Norske konsertarrangører.    

Dette er bekreftet fra programmet så langt:

Hør Torild Langklopp fra Stokkøyafestivalen snakke om hvordan de har skapt en helt plastfri festival med bærekraftig og lokal mat på en øy midt ute i havgapet. Fredrik Österling fra Helsingborg Konserthus forteller om hvordan de besluttet å slutte å fly inn artister til konserthuset og heller vil prioritere de som reiser miljøvennlig. Produsent Ronny Fritsche fra Zentropa/Film i Väst snakker om hvordan filmbransjen kan ta konkrete grep for å gjøre produksjonene klimavennlige. Gitte Skilbred fra Munchmuseet vil snakke om Futurebuilt og hvordan museet skal tilby moderne kunstopplevelser i et bærekraftig museumsbygg.

Bård Vegar Solhjell (WWF), Anja Bakken Riise (Framtiden i våre hender) og Marius Holm (Miljøstiftelsen ZERO) forteller om hvor de store utslippene er,  og gir oss konkrete verktøy for å håndtere dem.

Det vil bli debatt om hvilke veivalg kunst- og kulturfeltet må ta for å bli en del av en bærekraftig framtid, med blant andre Kristin Danielsen (Kulturrådet), Morten Gjelten (NTO - Norsk Teater - og orkesterforening), Åse Kringstad (Virke Produsentforeningen) og Ole Tobias Lindberg (Oseana/Norske kulturhus).

Dagen innledes med en omvisning på Øyafestivalen, som i snart et tiår har vært et av verdens grønneste arrangementer. Resten av dagen foregår på Munchmuseet på Tøyen.  

Seminaret er initiert av Norske Konsertarrangører, Vinjerock og Øyafestivalen og arrangeres i samarbeid med Munchmuseet.

NB! Begrensede plasser!

Kjøp billetter her

Ta kontakt ved spørsmål