Frivillig i sving på Bukta i 2018. Foto: Make Kahonen
Frivillig i sving på Bukta i 2018. Foto: Make Kahonen

Frivillighetens dag 2019 - nominer din kandidat

17.06.2019

5. desember er FNs internasjonale dag for frivillighet. Dagen markeres for å hedre alle de fantastiske frivillige som bidrar til et varmere samfunn - nå kan du nominere din kandidat.

Frivillighetens dag feires på Sentralen i Oslo den 5. desember og i den forbindelse deles de nasjonale frivillighetsprisene ut. FNs internasjonale dag for frivillighet er dagen som samler alle deler av frivillig sektor. Det blir en spennende dag med foredrag, debatt, ny innsikt, gode møter og feiring av frivillig innsats.

Nytt i år er at de slår sammen Topplederkonferansen og Frivillighetens dag til et heldagsarrangement. Dette fylles med fag, fest og tid til å snakke sammen. Det blir foredrag og debatt i Marmorsalen og ulike fagsesjoner i parallelle økter på Sentralen.

Tema for dagen er "En frivillighet for alle". I løpet av dagen vil man se på samfunnstrender, hva endrer seg og hva må frivillig sektor forberede seg på? Hva skal være frivillig sektors samfunnsrolle og hvordan opprettholder man den høye tilliten i befolkningen? Det vil også diskuteres barrierer for deltakelse, sosiale forskjeller og utenforskap. Har vi nødvendig vilje og evne til å utvikle våre organisasjoner og lykkes med sterk lokal forankring fremover?

Program for dagen 

Kl 11.30 – 12.30 Innslipp og lunsj  

Kl 12.30 – 15.00 Frivillighetskonferanse 

Kl 15.00 – 15.30 Pause med lett servering 

Kl 15.30 – 17.00 Frivillighetskonferanse 

Kl 17.00 – 18.00 Innslipp, middag og mingling  

Kl 18.00 – 19.15 Prisutdeling og avslutning  

påmelding 

Nominer din kandidat til frivillighetsprisene

Kjenner du noen fine frivillige som kunne trengt en oppmerksomhet? Har dere fått inn en ny person det siste året som dere allerede lurer på hvordan dere klarte dere uten? Nå er det tid for å nominere til de nasjonale frivillighetsprisene som skal deles ut 5.desember. Nominasjonsfristene er 15. september. 

Frivillighet Norge er opptatt av å få nye grupper inn i frivilligheten. For å hylle ny frivillighet deler de ut prisen Årets nykommer i frivilligheten til en person som har vært frivillig etter 1. august 2018. 

nominer her

Den nasjonale Frivillighetsprisen deles ut til noen som gjør en større innsats enn andre. Frivillighetsprisen deles ut til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe som har gjort en bemerkelsesverdig innsats for samfunnet rundt seg, og velges blant nominasjoner fra befolkningen. Vinneren mottar 50.000 kr fra Norsk Tipping til et ideelt formål.

Nominer her