Starpalace fra Stavanger avsluttet fagprogrammet på Arrangørkonferansen 2019. Foto: Sarah Hestness.
Starpalace fra Stavanger avsluttet fagprogrammet på Arrangørkonferansen 2019. Foto: Sarah Hestness.

Arrangørkonferansen 2019: Stavanger imponerer stort

31.10.2019

Sammen med Folken og Stavanger konserthus fylte vi Stavanger med over 250 konsertarrangører fra vårt langstrakte land til en helg med faglig påfyll, erfaringsutveksling, god musikk og sosiale arrangementer.

Dette var den åttende Arrangørkonferansen i rekken og konferansen fant sted i Stavanger 18. og 19. oktober. Konferansen arrangeres hvert år sammen med et eller flere medlemmer, som fungerer som lokalt vertskap og samarbeidspartner for Norske Konsertarrangører (NKA). Arrangørkonferansen er det største og viktigste møteplassen for arrangørbransjen og nok en gang var konferansen helt fulltegnet. 

Blant konferansens deltagere var hele bredden av landets arrangører representert på ulike forvaltningsnivåer sammen med flere av NKAs samarbeidspartnere fra næringslivet, nasjonale samarbeidsorganisasjoner på arrangørsiden, Kulturrådet, Musikkutstyrsordningen og NEEMA, som er organisasjonen for managere og bookingagenter i Norge. 

- Vi er veldig glade for at så mange ønsker å delta på konferansen vår, enten det er for det faglige, det sosiale eller for å bygge relasjoner. Det å arrangere i Stavanger har virkelig vært en glede, siden det lokale vertskapet har stilt med blide og dyktige krefter fra A til Å. Jeg håper at deltagerne på konferansene har hatt en nyttig og minneverdig helg. Det er nøyaktig det vi i NKA ønsker å levere på. For meg personlig var det ekstra stas at vi klarte å samle over 100 unike arrangørmedlemmer og at vi fikk satt viktig tematikk på dagsorden, for å videreutvikle og samle feltet. Erfaringene fra Stavanger og alle tilbakemeldingene fra evalueringen vil vi ta med oss videre for å utvikle en enda bedre konferanse neste år, sier daglig leder i Norske Konsertarrangører, Tone Østerdal.

Daglig leder på Folken, Mariann Bjørnelv er svært fornøyd med at Folken og Stavanger konserthus ble valgt ut til å være vertskap for årets konferanse.

- Dette ble en strålende helg og jeg vil takke alle gode arrangørkolleger som deltok. For en gjeng, og for en fest! Vi er så ydmyke og glade for at vi fikk være vertskap og vise frem hva Stavanger har å by på annet enn olje og rock. Samarbeidet med Stavanger konserthus har alltid fungert godt og nok en gang er jeg dypt imponert over profesjonaliteten og hva de får til på huset sitt. Nå kan vi endelig senke skuldrene og lade opp til neste konferanse, avslutter Bjørnelv.

BILDER FRA KONFERANSEN


Presentasjoner

Flere av presentasjonene fra konferansen er tilgjengelig for nedlasting her. 


Norske Konsertarrangører og Arrangørkonferansen

Den rivende utviklingen og profesjonaliseringen i arrangørbransjen kan for mange være vanskelig å henge med på i hverdagen. Norske Konsertarrangører jobber for å bedre rammevilkårene for konsertarrangører, tilrettelegger for kompetanseheving, tilbyr gode medlemsfordeler og holder medlemsmassen oppdatert innenfor arrangørfeltet. Dette gjøres via publikasjoner, daglig medlemsdialog, samlinger og i andre digitale og fysiske kanaler. I tillegg arbeider vi med statistikk og trendanalyser som blir brukt videre inn mot politikere og myndigheter. Man må være medlem for å delta på Arrangørkonferansen. Neste konferanse går av stabelen i oktober 2020. Mer om medlemskap i Norske Konsertarrangører finner du her.