#

Arrangør- og festivalsamling 25. mai i Horten

20.05.2019

Norske Konsertarrangører inviterer i samarbeid med Østafjelske Kompetansesenter for musikk og Vestfold Fylkeskommune til arrangør- og festivalsamling på Artilleriverksyedet i Horten 25. mai. Arrangementet er gratis. 

I Buskerud, Vestfold og Telemark er det et stort antall festivaler og arrangører med bredde i sjanger, innhold og form. I denne samlingen vil det settes et særlig fokus på spørsmål som:

  • Hvordan utvikle solide konsepter som gir et fortrinn i tider med hard konkurranse?
  • Hvordan kan hele arrangørfeltet lykkes bedre med miljøarbeid?
  • Hvordan kan vellykkede arrangørnettverk skape bedre synlighet og samarbeid – og lokke flere nasjonale og internasjonale tilreisende til kulturarrangementer?

Program:

Kl 10.30 – 11.00:
Registrering og mingling

Kl 11:00-11:10:
Velkommen v/ØKS

Kl 11:10-11:50:
Arrangørfeltet i det østafjelske – hvordan ser bildet ut i dag?
Christoffer Rød er en ringrev i regionens arrangørfelt, og har lang fartstid både som festivalleder (Slottsfjell m.fl.), helårsarrangør (Bar Glassmagasinet m.fl.) og på leverandørsida («Bottomsup» og «Rene glass» m.fl.). Blant annet. Vi starter dagen med en Q&A med Christoffer, og snakker om ståa i regionens arrangørfelt – og hvilke muligheter og utfordringer han spår for framtida.

Kl 11:50-12:30:
Konseptutvikling for konsertarrangører
Hvordan og hva burde man tenke på når man utvikler et konsept? Lars Tefre Baade (The Oslo Way) har lang fartstid i arrangørfeltet og deler sine erfaringer om hvordan man bygger et godt og stødig konsept. Her får du eksempel fra prosjekter Lars har jobbet med, og tips til hvordan du skiller deg ut i mengden, holder deg synlig og øker kjennskapen til din merkevare hos publikum.

Kl 12:30-13:00:
Lunsj (vi spanderer)

Kl 13:00-13:45:
Stokkøya: Veien til plastfri festival
Hvordan gikk Stokkøya Festival fram for å bli 100 prosent plastfri? Wenche Sundt Bendixvold-Ryjord og Thomas Ryjord fra Stokkøya festival forteller om hvilke utfordringer de har støtt på underveis i sitt «Prosjekt plastfri festival». Hvorfor de har valgt de løsningene de har valgt – og hva de har lært underveis?

Kl 13:45-14:30:
Panelsamtale: Et felles klimaløft i livebransjen?
Mange norske festivaler har i flere år jobbet målrettet med klima og bærekraft. Øyafestivalen har vunnet internasjonale priser for deres miljøsatsing mens Stokkøyafestivalen gikk plastfri allerede første året de ble arrangert. Hvordan kan erfaringene fra festivalbransjen brukes av helårsarrangørene til å jobbe mer med klima fremover? Og hvordan kan livebransjen jobbe tettere med bookingagenter, management og artister for å få til et felles klimaløft? Julie Forchhammer, festivalsjef i Vinjerock og tidligere miljøsjef for Øyafestivalen, vil lede samtalen med et panel bestående av Erica Leypoldt (Nordic Live), Wenche Sundt Bendixvold-Ryjord (Stokkøya Festival), Terje Simonsen (ØkoFuture) og Christoffer Rød (Bar Glassmagasinet).

Kl 14:30-14:45
Pause 

Kl 14:45-15:00
Musikalsk innslag v/Ida Stein

Kl 15:00-15:30:
Arrangørsamarbeid og festivalnettverk – hva og hvordan?
Hvordan har ulike arrangørnettverk vokst fram, hva innebærer de i praksis, og hvilke muligheter har de skapt? Valdres Festivalnettverk v/Julie Forchhammer og Festivalnettverk Trøndelag v/Hanne Vilja Sagmo deler sine erfaringer. Hanne vil også fortelle om prosjektet Festival destination Trøndelag, et bedriftsnettverk der de jobber sammen med reiselivet og Vy for å synliggjøre fylkets festivalfelt og øke antall tilreisende til kulturarrangement utenfra – nasjonalt og internasjonalt.

Kl 15:30-16:00:
Bærekraftige nettverk/klynger med østafjelske arrangører?
Konsertarrangører i Vestfold har etterspurt en nettverksorganisering, og samme tanke har vært luftet i feltet i Buskerud. Kan festivalene og helårsarrangørene i ØKS’ nedslagsfelt bli ryggstammen i et regionalt bedriftsnettverk etter modell fra Trøndelag? Styreleder i ØKS, Arve Vannebo, har lang erfaring fra kultur- og næringsfeltet, og vil snakke om potensialet i å jobbe sammen for å utvikle bærekraftig næring i kulturfeltet. 

Kl 1600 – litt utover:
Mingling og vingling i baren for de som ønsker.

Benytt sjansen til å etablere kontakt med andre deltagere.
Kanskje lar noen av foredragsholderne seg overtale til å bli for en prat?

Dato: Lørdag 25. mai 2019
Sted: Artilleriverkstedet, Kommandørkaptein Klincks vei 1, 3183 Horten
Pris: Gratis å delta