Årets konsertbilde 2017: Rockeklubben i Porgrunn og fotograf Max Emanuelson avbildet en konsert med The Dogs 25/2 2017
Årets konsertbilde 2017: Rockeklubben i Porgrunn og fotograf Max Emanuelson avbildet en konsert med The Dogs 25/2 2017

Tons of Rock og Rockeklubben i Porsgrunn er stolte og verdige vinnere av Årets Festival og Årets Helårsarrangør 2017

02.03.2018

​I et feststemt og fullsatt konsertlokale i Oslo fylt med landets konsertarrangører, mottok Tons of Rock og Rockeklubben i Porsgrunn i kveld den gjeveste og høythengende utmerkelsen, Årets festival og Årets helårsarrangør for 2017. I tillegg ble festivalen Vill Vill Vest kåret til årets nykommer og mottok prisen av Kulturminister Trine Skei Grande som var tilstede på prisutdelingen.

De svært så stolte vinnerne har først vært vurdert av en fagjury og til slutt stemt frem av sine kolleger blant landets festivaler og helårsarrangører. Prisene deles ut av Norske Konsertarrangører som er konsertarrangørenes interesseorganisasjonen.

Årets festival 2017 – Tons of Rock
Tons of Rock har på få år etablert seg som Norges ledende festival innen rock, hard rock og metal. Med store internasjonale artister som Black Sabbath, Slayer og Ozzy Osbourne, kombinert med norske artister som Kvelertak, Turbonegro, Emperor og Satyricon har festivalen på Fredriksten Festning i Halden nådd ut til hele verden. Stadig i utvikling med populær camp, klubbfestival i Oslo, egen podcast og mye aktivitet gjennom hele året. I 2017 var festningen fylt med publikum fra hele 31 land og med tittelen Årets festival 2017 går de et spnnende jubileums år i møte. 

Årets helårsarrangør 2017 – Rockeklubben i Porsgrunn 
Rocken er ikke død. Heldigvis. I Porsgrunn har rocken aldri vært død – takket være klubben som alle artister har elsket siden starten for 28 år siden. De er fortsatt vitale og leverer etter eget utsagn; ” ballesparkende rock i alle farger og fasonger - fremført av meget profesjonelle, ekstremt dyktige og overveldende hyggelige norske artister i alle aldre.” Program og aktivtet er svært imponerende. Rockeklubben i Porsgrunn er nå kronet med arrangør-Norges gjeveste utmerkelse; Årets helårsarrangør og skriver seg inn i selskap med tidligere vinnere som Rockefeller/Sentrum Scene/John Dee, Blå, Musikkflekken og Energimølla.

 

Sterk konkurranse

Kommunikasjonsansvarlig i Norske Konsertarrangører, Andreas Feen Sørensen, har følgende lovord å si om vinnerne.

– 2017 var et fantastisk år med stort mangfold av konserter og årets vinnere representerer virkelig både kvaliteten og bredden av arrangør-Norge. Vi i Norske Konsertarrangører har aldri fått inn så mange nominasjoner, og vi opplever at prisene og oppmerksomhet dette gir både nominerte og prisvinner er viktig. Årets vinnere jobber hardt for at veldig mange skal få oppleve store opplevelser og det blir de i dag belønnet for av kolleger.

Årets prisutdeling og storslåtte feiring av konsertåret 2017 fant sted på Parkteatret i dag 2. mars kl 18 (under by:Larm). Tilstede var konsertarrangører fra hele landet og øvrig bransje.

Norske Konsertarrangører (NKA) har siden 2001 delt ut kollegapriser til de beste arrangører i konsert-Norge.

 

Prisene som ble delt ut

Årets festival 2017: Tons of Rock

Årets helårsarrangør 2017: Rockeklubben i Porsgrunn

Årets nykommer 2017: Vill Vill Vest

Årets konsertbilde 2017: Rockeklubben i Porgrunn og fotograf Max Emanuelson avbildet en konsert med The Dogs 25/2 2017

Årets plakat 2017: Krøsset (Design: Remi Juliebø, Deformat)