Møt vår nye vikar, Guro Furunes Pettersen. Foto: er Christina Undrum Andersen.
Møt vår nye vikar, Guro Furunes Pettersen. Foto: er Christina Undrum Andersen.

Møt vår nyansatte vikar

10.04.2018

I mai går vår fagansvarlige ut i fødselspermisjon og vi har kapret en ny medarbeider som skal være med oss det neste året: Guro Furunes Pettersen. Guro er nok et kjent fjes for mange i arrangørbransjen da hun tidligere har jobbet i kulissene for flere arrangører som Juba Juba, Pstereo, Byscenen i Trondheim, Vinjerock og Trondheim Calling. I dag bor Guro i Trondheim, men er i ferd med å pakke sekken for å flytte til Oslo for å vikariere i stillingen som fagansvarlig.

Da vi spør Guro om hvorfor hun søkte på stillingen, svarer hun umiddelbart med et lurt smil om munnen.

- Jeg søkte fordi jeg synes det er en utrolig spennende stilling som gir meg muligheten til å jobbe med arrangører over hele landet. Det renner over av dyktige og engasjerte mennesker i denne bransjen og jeg ser frem til å være med å løfte disse folka opp og frem.

Det å jobbe med konserter og arrangementer er blant hennes favorittsysler og Guro liker seg like godt bak scenen, som foran. Men hvordan ble Guro så glad i arrangørfeltet – hvem er du Guro?

- Det hele startet nok med en interesse for musikk, stikkord: Limewire & brente CDer – med Gorillaz, Dido og Soda som store favoritter. Videre har nok mange gode konsertopplevelser vært med på å forme veien videre, og det har nok handlet mye om det magiske som skjer i møte mellom musikk og mennesket, musikere og publikum. Når man selv har hatt så mange store konsertopplevelser som publikummer er det utrolig gøy når man får lov til å være med å gi dette til andre også. Jeg er nok en ganske engasjert og omgjengelig person som har det gøyest på jobb når jeg kan sparre med kolleger og komme opp med gode ideer og samarbeid.


Liker du andre ting enn konserter?

- Yes, jeg har en stor forkjærlighet for god mat & drikke, fjellet og folk.

Hva ser du på som de største utfordringene for konsertarrangører i dag?

- Det er nok flere ulike utfordringer. Kommer an på type arrangør – men den jeg kanskje synes er mest spennende er publikumsutvikling. Hva er motivasjonen for dagens og fremtidens publikum å dra på konsert/festival? Er det musikken, det sosiale aspektet eller kanskje festen? Det blir spennende å undersøke nærmere. 


På hvilken måte tror du NKA på best mulig måte kan tilby gode faglige tilbud til landets konsertarrangører?

- NKA kan tilby sine medlemmer best mulig innhold ved å lytte til sine medlemmers behov, delta aktivt i dialogen og profesjonaliseringen av feltet. NKA må ha fingeren på pulsen av det som skjer innen arrangørfeltet.


Hva gleder du deg mest til?

- Å faktisk sette i gang – det klør i fingrene! Bortsett fra det gleder jeg meg til å bli bedre kjent med bredden i norsk arrangørbransje, Vi er utrolig mange ulike arrangører med mye til felles, men også ulikheter og forskjellige typer utfordringer.


Fortell oss om din beste konsertopplevelse.

- Jeg har hatt så mange gode konsertopplevelser som publikummer, men min favoritt er nok som arrangør. Da Aurora spilte på Vinjerock i 2016 stod jeg sammen med en kollega å så på konserten. Dialogen mellom musikere på scenen og publikum var helt elektrisk, akkurat sånn man ønsker at en konsert skal være. Jeg fikk en skikkelig god klem av min kollega, en sånn ”vi får ikke til å slutte å glise det her er så sjuk bra”-klem. Det er ofte denne opplevelsen som dukker opp når jeg tenker på mitt beste konsertminne.

 

Vi ønsker Guro velkommen!