Forestillingen "Sambadrome" (Foto: Lars Opstad/Kulturtanken)
Forestillingen "Sambadrome" (Foto: Lars Opstad/Kulturtanken)

#Metoo - Lansering av rådgivningstelefon for kulturbransjen

09.01.2018

I 2017 delte kvinner over hele verden historier om trakassering og overgrep i forbindelse med kampanjen #metoo. I Norge satt en rekke opprop og kampanjer søkelys på hvor utbredt dette var, også innenfor kulturlivet. 

Etter #metoo og det norske oppropet #nårmusikkenstilner, har det blitt satt i gang samarbeid om konkrete tiltak for å hindre, og jobbe mot trakassering og overgrep i kulturlivet. Norske Konsertarrangører er medlem av Balansekunst, som nå lanserer en gratis rådgivningtelefon for personer i kulturbransjen som har vært utsatt for seksuell trakassering eller overgrep. 

Rådgivningstelefonen er et samarbeid mellom medlemmene i foreningen Balansekunst og Advokatene Graasvold & Stenvaag. Telefonen besvares av advokater som kan bistå med veiledning om hvordan man kan håndtere de ulike sakene. Alle henvendelser behandles fortrolig. 

Telefonen er åpen tirsdager og torsdager mellom klokken 12 og 15, og er tilgjengelig for alle Balansekunsts medlemmer. Enkeltpersoner som ikke er tilknyttet noen av Balansekunsts rundt 50 medlemsorganisasjoner kan få tilgang ved å melde seg inn som støttemedlem.

Telefonnummeret er 940 87 929. 

Balansekunst har også utarbeidet en veiledning for hvordan man kan gå frem etter opplevd seksuell trakassering. Les mer om dette arbeidet og rådgivningstelefonen her. www.balansekunstprosjektet.no/metoo.