Halden er klare for Arrangørkonferanse i oktober. Foto: Halden turist.
Halden er klare for Arrangørkonferanse i oktober. Foto: Halden turist.

Halden er klar for å ta imot landets arrangører

29.08.2018

I oktober samles flere hundre arrangører til den årlige Arrangørkonferansen. Hva skjer i kulissene når lokale krefter samarbeider for å sette arrangørbyen Halden på kartet hos norsk arrangørbransje?

Arrangørkonferansen er landets viktigste møteplass for nettverksbygging, faglig påfyll og sosialisering for landets konsertarrangører. Hvert år inviteres lokale arrangører til å være vertskap for konferansen, eneste kriterium er medlemskap i Norske Konsertarrangører. I år var det festivalen Tons of Rock som trakk det lengste strået og sammen med Halden kommune og Brygga kultursal skal de ta imot landets arrangører 12. og 13. oktober. Nå er det under to uker igjen til registreringen stenger så her må man henge med dersom man vil sikre seg plass. 

Gå til konferansesiden her. 

 

Møt vertskapet

Vi tok en kjapp prat med teamet i Halden på oppløpssiden for å sjekke at alt er under kontroll og at det fortsatt er krutt igjen etter sommerens festiviteter!

 

Hvordan kom søknaden om å få være vertskap for konferansen til?
Det hele startet med at leder for samfunnsutvikling i Halden kommune, sendte en gruppe haldenambassadører til by:Larm i 2017. En av ambassadørene kom i snakk med NKA og Arrangørkonferansen kom opp som et tema. Vel hjemme i Halden plukket eventselskapet Kruttrøyk Event opp tråden sammen med Halden kommune og Tons of Rock, og dialogen med NKA ble opprettet. Det at vi kapret konferansen er et resultat av hvordan Halden som arrangør-by lykkes med samarbeid mellom ulike aktører fra næringslivet, kommunen og Tons of rock, som er en av flere arrangører i byen.

 

Hvorfor søkte dere om å bli vertskap?  
Halden har som mål å bli Norges beste arrangørby. Nærings- og utviklingsplanen vår som ble vedtatt i 2016 peker på «Arrangementsbyen Halden» som et innsatsområde, og en målsetting om at det innen 2023 skal være 200 flere lønnsomme arbeidsplasser i Halden knyttet til kreative næringer. Halden skal bli Norges enkleste by for gjennomføring av større bærekraftige arrangement. Gjennom ny bruk av produkter, infrastruktur og tjenester skal vi tiltrekke oss profesjonelle arrangører. Nå ønsker vi å vise medlemmene i NKA hva vi har å tilby og hvordan vi jobber for å bli landets beste arrangørby. 

 

Hvordan organiserer dere arbeidet nå før konferansestart?
Eventselskapet Kruttrøyk er lokal koordinator for arrangementet, og holder i dialogen med lokale aktører og NKA. Det er hyppig møtevirksomhet for å få arrangementet slik vi vil ha det. Det er mange behov som skal dekkes og at medlemmene av NKA var såpass spreke og opptatt av miljø og mat var en hyggelig overraskelse. Det gjør det ekstra spennende å tilrettelegge for et godt arrangement. For de aller sprekeste har vi faktisk hanket inn en fersk VM-mester til å lede en spektakulær joggegruppe på fredagen. Det finnes selvfølgelig mer avslappende aktiviteter for de som ønsker det.  

 

Noe spesielt deltagerne kan vente seg når de er i Halden? 
Deltakerne skal virkelig få se og føle på kroppen at de er velkomne til Halden, og at vi er svært stolte av å få samle så mange arrangører under samme tak! I tillegg til et fullspekket konferanseprogram fredag og lørdag inviterer Halden kommune til klubbkveld på torsdag. Fire av byens scener åpner dørene og flere lokale band står klare for å opptre.

 

Har dere noen overraskelser på lur som ikke nødvendigvis nevnes i det offisielle programmet?
Vi kan vel bl.a. røpe at Fredriksten festning blir location for lørdagens festmiddag - og dette blir en signaturmiddag av de sjeldne. Mer kan vi ikke røpe.  

 

Som vertskap, hva ser dere mest frem til?
Vi gleder oss til å dele byen og de ulike arenaer vi har tilgjengelig med resten av arrangørene. Gjennom de ulike aktivitetene gjennom helgen får vi vist frem bredden og mangfoldet vårt, så vi er sikre på at deltakerne sitter igjen med minner for livet.

 

Hvorfor kan man ikke gå glipp av årets Arrangørkonferanse?
Rammene rundt konferansen, med Halden som vertskapsby blir en optimal arena for å få faglig påfyll, ha det gøy og stifte nye bekjentskaper. Årets program er aktuelt for både store og små arrangører.

Vi gleder oss!

 

Til arrangørkonferansen