Bilde: Fra Palmesus 2017. Det spares ikke på kruttet når Palmesus lager fest og byr opp til dans. Foto: Johannes Lovund.
Bilde: Fra Palmesus 2017. Det spares ikke på kruttet når Palmesus lager fest og byr opp til dans. Foto: Johannes Lovund.

Møt Palmesus - årets vertskap for Arrangørkonferansen

23.08.2017

Hva har skandinavias største strandfest planlagt når landets arrangører inntar Kristiansand i oktober? Møt Palmesus som er årets samarbeidspartner og lokale vertskap for Arrangørkonferansen.

 

Den årlige Arrangørkonferansen er landets viktigste møteplass for nettverksbygging, faglig påfyll og sosialisering for konsertarrangører. Hvert år inviterer vi lokale arrangører til å være vertskap for konferansen, og i år er det strandfesten Palmesus i Kristiansand som tar oss imot. I midten av oktober samles hundrevis av ivrige arrangører i Kristiansand og nå er det under tre uker igjen til påmeldingen stenger.  

Vi tok en kjapp prat med Palmesus-gjengen på oppløpssiden for å sjekke at alt er under kontroll og at det fortsatt er krutt igjen etter sommerens Palmesus! 

 

Hva er egentlig Palmesus?

- Palmesus er Skandinavias største strandfest og blant landets største festivaler med 17.500 daglige besøkende over en julihelg på Bystranda i Kristiansand. Festivalen har holdt på siden 2009 og vil neste år feire sitt 10-års jubileum. Samtlige billetter til 2018-utgaven ble utsolgt allerede én uke etter årets strandfest og ingen artister er enda annonsert. Dette underbygger Palmesus sin raison d’être – nemlig å levere den største og beste festen som er mulig å oppdrive på disse breddegrader, uten å være avhengig av programmering. Alt foregår i et kuratert univers som gir det hele et internasjonalt snitt og det er opplevelsen av å oppholde seg i dette universet som er driveren, ikke line-up eller andre ting som gjerne kjennetegner en klassisk festival.

 

Hvorfor søkte dere om å bli vertskap for Arrangørkonferansen?

- Vi synes det var naturlig å søke om vertskapsrollen til Arrangørkonferansen ettersom det skjer masse spennende på musikk- og kulturfronten i Kristiansand. Dette ønsker vi å vise frem sammen med andre lokale arrangører, samtidig som vi også erkjenner at vår posisjon i festival-Norge vokser i takt med publikumskapasiteten vår. Vi føler vi har masse å by på, spesielt hva angår den nødvendige kommersialiseringen med tilhørende privat fundraising blant norske arrangører, og det er en reise vi akter å være med på. Så var det jo også deilig å få denne arrangørkonferansen fra det kalde nord og ned til Nordens Miami!

 

Hva kan deltagerne vente seg under årets konferanse?

- Deltakerne kan forvente noen spennende dager med fantastisk faglig påfyll i strålende omgivelser. I tillegg blir det digg mat, gode røverhistorier, mingling og nye bekjentskaper. Forhåpentligvis vil alle kunne dra fra Arrangørkonferansen lykkelig og fornøyd – og sannsynligvis enda litt visere enn før.

 

Som vertskap, hva ser dere mest frem til?

- Vi ser naturligvis mest fremt til å samle alt som kryper og går av norske konsertarrangører her i Kristiansand! Det synes vi er veldig stas!

 

Årets Palmesus er over, men dere har vel mer krutt igjen? Har dere noen overraskelser på lur?

- Overraskelser? Hos oss er alt alltid kalkulert og analytisk gjennomtenkt, så blir nok ikke noe av det. Med mindre det er kalkulert og analytisk gjennomtenkt, så klart. Det er viktig med litt sprell ;-)

 

Hvorfor kan man som arrangør ikke gå glipp av årets Arrangørkonferanse?

- Det er usedvanlig viktig å komme seg ut av sin egen komfortsone uansett om man er arrangør eller bare medmenneske i et stadig mer utfordrende og sammensatt samfunn. Arrangørkonferansen evner å tørre, utfordre, samle og forene alle de viktigste sidene ved vår felles virksomhet, og det er en helt essensiell opplevelse å ta med seg videre inn i jobben og livet forøvrig. Dessuten er det i år i Kristiansand, selve edelstenen på Palmekysten! What’s not to like?

Til Arrangørkonferansen

Påmelding innen 12. september.