#

Frifond: Møt Fjellparkfestivalen - Frivillig aktivitet siden 1982

11.10.2017

Fjellparkfestivalen er en av Norges lengstlevende rockefestival. Den er drevet frivillig av ungdommer i alderen 13 til 25 fra Flekkefjord og omegn. Festivalen har blitt arrangert hvert år siden 1982 og er mye eldre enn samtlige av arrangørene. Den arrangeres den tredje helga i juli i naturskjønne omgivelser i Fjellparken i sørlandsbyen Flekkefjord. Fjellparkfestivalen er en av de gode eksemplene på hvordan rekruttere og motivere frivillige unge, og har mottatt Frifondmidler i flere år. Vi tok en nærmere prat med de. 

Hvordan starter det hele? 
Det startet som en endags-festival med lokale band, uansett sjanger. Siden har festivalen utviklet seg. Festivalen varer i dag i tre dager med nesten 30 konserter. I tillegg til de store headlinerene, har Fjellparken hatt som mål å booke de store mens de enda var små, med hovedvekt på ungt, nytt og norsk. Vi arrangerer i tillegg uttakskonserter rundt omkring i Norge, hvor band kan melde seg på for å få en mulighet til å spille på festivalen. 

 

Beskriv ungdomssatsningen deres og hva slags resultat denne har gitt 
Fjellparkfestivalen er et prosjekt av og for ungdom - både når det gjelder det å være et springbrett for arrangører, en arena for artister og en sosial møteplass for alle og enhver. Fjellparkfestivalen arrangeres av ungdom i alderen 13 til 25 år og styret har en snittalder på 19 år. Alt som blir gjort før, under og etter festivalen styres av ungdommer. De som er med å arrangere får mange viktige erfaringer gjennom festivalen. Fjellparkfestivalen er i tillegg en viktig sosial møteplass internt, for de som arrangerer. Det er et sted hvor man kan dyrke engasjement og initiativ - et sted hvor du kan få prøve ut idéene dine.

 

Hvor viktig har Frifond vært for å skape denne aktiviteten
Frifond spiller en viktig rolle for Fjellparkfestivalen og vi som arrangerer den, i og med at støtten vi mottar fra Frifond bidrar til økt økonomisk sikkerhet. Den økonomiske tryggheten bidrar til at vi kan skape et mangfoldig kulturtilbud i Flekkefjord, samt at lokale ungdommer får en sjanse til å utfolde seg innenfor frivillig arbeid - og en verdifull hobby, ikke minst. Økonomisk trygghet gir oss også ekstra energi til å gjøre det lille ekstra, som f.eks. å arrangere filmvisning. Det er i tillegg veldig betryggende og stas å vite at vi blir sett og får støtte fra nasjonalt hold.


Tips og gode råd til å sette i gang ungdomskonserter/aktivitet

Gjør det du selv synes er kult! Sitter du inne med en kul idé eller bare noe du tror hadde vært gøy å gjennomføre? Gjør det! Være seg konsert, festival, lage sanger, lage et teaterstykke, gjennomføre et LAN, you name it. Det er viktig å ha det gøy og å gjøre det man selv liker - og ikke minst å være sosial og å inkludere andre. Om du har et prosjekt, kan Frifond bidra med støtte. Forresten: Ikke vær redd for å spørre om hjelp, men ikke vær redd for å gjøre feil heller!

 Vi ønsker Fjellparkfestivalen lykke til videre med planlegging av neste års festval og minner om at neste søknadsfrist er 1. november. Dere finner søknadsveiledning og søknadsskjema på linken under

Søk Frifond - Frist 1. november 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Bilder
- Razika skaper stemning: Foto: fjellparkfestivalen.

- Evalueringsmøte etter festivalen 2016: Foto Fjellparkfestivalen.