#

"Ett minutt med støy" for Manchester

24.05.2017

Norske Konsertarrangører føler med alle berørte etter bombeangrepet i Manchester mandag 22. juni og oppfordrer alle norske konsertarrangører til å delta i felles europeisk markering fredag 26. mai. 

Terrorangrepet i Manchester på mandag var et angrep på uskyldige barn, ungdom og voksne.  Våre tanker går til de berørte og våre kolleger i britisk arrangørbransje. Vi oppfordrer våre medlemmer som har konsert fredag 26. mai om å bli med på markeringen for å minnes ofrene for denne tragedien. Slik deltar du i markeringen: 

  1. Bli med på arrangementet på Facebook.
  2. Under konserten på fredag 26. mai oppfordres spillesteder, artister og publikum til å gå sammen om å lage "One minute of noise". Markeringen kan skje både før, under og etter selve konserten.
  3. Ta opp video av markeringen.
  4. Last opp videoen på eventsiden på Facebook før søndag kveld (28. mai) med navnet på spillested, byen og bandet eller bandene som spilte.

 

Til Facebookarrangement

Hvordan skal norske arrangører forholde seg til hendelsen i Manchester?

I Norge har vi et høyt nivå på sikkerhet og adgangskontroll - arrangører jobber generelt godt med beredskap og risikovurderinger på sine arrangementer. Norske Konsertarrangører var i kontakt med Politiets Sikkerhetstjeneste (PST) like etter bombeangrepet som ga klar beskjed om at trusselbildet ikke var endret etter hendelsen i Manchester. Arrangører i Norge anbefales å ha tett dialog med sine lokale politimyndigheter ang sikkerheten ved sine arrangementer. Ta gjerne kontakt med Norske Konsertarrangører dersom du som arrangør har spørsmål i forbindelse med arrangementssikkerhet. 

 

Arangørnettverket Live-DMA

Norske Konsertarrangører er sammen med 16 andre Europeiske interesseorganisasjoner medlem av av det internasjonale nettverket Live-DMA som representerer over 2500 spillesteder og festivaler fordelt på 13 Europeiske land. Da vi så tragisk opplevde terrorhandlingene på konsertscenen Bataclan i Paris i 2015 ble markeringen "One minute of noise" organisert for første gang av arrangørnettverket Live-DMA for å minnes ofrene. 

Live DMA members are: Norway NKA Sweden Livemusik Sverige DenmarkDanskLive Netherlands VNPF Belgium ClubCircuit & Court-Circuit France FEDELIMACollectif Culture Bar-Bars UK Music Venue Trust Germany LiveKomm SwitzerlandPETZI Italy KeepOn Spain ACCES & ASACC & Kultura Live, Lithuania LOFTAS and Turkey Salon/IKVS