#

Bombeangrepet i Manchester

23.05.2017

Vi er alle dypt rystet etter det tragiske bombeangrepet i Manchester mandag 22. mai. Norske Konsertarrangører oppfordrer alle medlemmer til å ha nær kontakt med sitt politidistrikt og ellers opprettholde normal drift.

I kjølvannet av bombeangrepet har flere medlemmer henvendt seg til oss med spørsmål om hvordan de skal forholde seg til hendelsen. Vi har vært i dialog med PST som anbefaler arrangører om å ha en tett dialog med sitt lokale politidistrikt. Politiet gjør løpende vurderinger av trusselbildet rundt de ulike arrangementene i landet og vil følge opp arrangører der de mener det er behov for ytterligere tiltak.

Torbjørn Heitmann Valum, daglig leder i Norske Konsertarrangører uttalte følgende til NRK Radio tirsdag 23. mai:

- Det er viktig at vi står sammen og ikke slutter å arrangere konserter. Norske arrangører har generelt et høyt beredskapsnivå og tar sikkerhet på alvor. Sikkerhet har vært og er et stort fokus for arrangører i Norge og alle forbehold som kan tas, blir tatt. Samtidig må vi ikke gjøre det terroristene ønsker, nemlig å bli redd for å møtes. Vi må fortsette å dele gode opplevelser og gå på konsert.  

Hør innslaget her.


One Minute of Noise

Sammen med de andre europeiske arrangørorganisasjonene oppfordrer vi alle medlemmer til å ta del i markeringen "One Minute of Noise", i solidaritet med våre britiske kolleger. For å vise at vi ikke lar oss tie markeres dette med ett minutt med støy fra konsertscener over hele Europa, fredag 26. mai. 

One minute of noise