#

Øya og BLÅ er årets festival og helårsarrangør

04.03.2016
Til stormende jubel fra hundrevis av arrangørkolleger på Parkteatret i Oslo mottok Øyafestivalen og BLÅ prisene for henholdsvis Årets festival og Årets helårsarrangør 2015. Det er landets konsertarrangører selv som bestemmer hvilken kollega de mener fortjener en slik utmerkelse. Prisene deles ut av interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører.
Bilde: Alle prisvinnerne på scenen. Foto: Helge Brekke.

Vinnerne har vært vurdert av to juryer og til slutt stemt frem av sine kollegaer, landets festivaler og helårsarrangører. 
 
Årets festival 2015 - Øyafestivalen
Øya 2015 var andre året festivalen ble arrangert i Tøyenparken i Oslo, og ble en enda bedre opplevelse for alle involverte enn det fantastiske førsteåret på Tøyen. Artistene var som vanlig plukket fra øverste hylle, både nasjonalt og internasjonalt. 
 
Store navn som Florence & The Machine og Beck blandet med Susanne Sundførs første headlinershow og viktige konserter fra Lars Vaular, Bendik, Father John Misty og Flying Lotus gav den sedvanlige bredden og dybden som festivalen er kjent for. I 2015 fikk Øya i tillegg en rendyrket scene for elektronisk musikk, i samarbeid med Hi-Fi Klubben og Bowers & Wilkins.
 
- Det var søren meg på tide at Øya vant prisen for Årets festival! Det betyr ekstra mye at det er våre arrangørkolleger som har stemt oss frem, sa en stolt festivalsjef Tord.

 
Årets helårsarrangør - BLÅ 
BLÅ er kjent langt utenfor landets grenser for sin programmering og sine arrangementer. Sjangermessig favner BLÅ meget bredt; gamle helter som fyller lokalene til randen med gråhårede fans blir gjerne tett etterfulgt av de aller nyeste talentene på stjernehimmelen. Fra smale konsepter som «Jazz på gulvet» til «Klubb vriompeis», til bookinger som Disclosure og First Aid Kit. 
 
BLÅ er også en konsertscene som tar klubbmusikken på alvor. Frank Znort Quartet må også nevnes, da de fyller lokalene hver eneste søndag, nå for niende året på rad. Det blir gjennomført om lag 400 arrangementer på BLÅ i året.   
 
- Jeg er utrolig stolt over den fantastiske utviklingen hos oss de siste årene. Vi eier nå våre egne lokaler og jeg vil at alle skal tenke over dette neste gang dere går oppover Akerselva; at området rundt BLÅ fortsatt er som det er, og ikke er omgjort til et stort boligkompleks, sa en rørt Eyvind Brox som er daglig leder for BLÅ.

 
Svært fornøyd og ydmyk
Daglig leder i NKA, Torbjørn Heitmann Valum, hadde følgende lovord å si om vinnerne.
– Vi i Norske Konsertarrangører har aldri fått inn så mange nominasjoner til prisene våre, og vi opplever at prisene våre stadig får mer oppmerksomhet og blir viktigere i bransjen. Årets vinner står på hver dag og leverer et imponerende stykke arbeid. Dette er meget verdige vinnere!

 
Flere priser
Prisen Årets nykommer ble tildelt Terminalen byscene i Ålesund.
 
Prisen Årets konsertbilde ble tildelt Folken og fotograf Toffa Berg som avbildet en konsert med Ingenting. 
 
Prisen Årets plakat ble tildelt Rockeklubben i Porsgrunn og Eggstockfestivalen.

 
De øvrige nominerte var:
Helårsarrangør: Rockefeller (Auditorium AS), Byscenen i Trondheim, Studentersamfundet i Trondhjem og Terminalen byscene. 
 
Festival: Pstereo, Tysnsfest, Blåfrost og Audunbakkenfestivalen.


FLERE BILDER OG VINNERNE