#

To år med Frifondstøtte - Møt UFLAKKS

24.10.2016
Har dere gode prosjekt rettet for og med unge, er en frivillig organisasjon og medlem i NKA ? Da kan dere på en enkel måte få støtte til å gjennomføring. To søknadsfrister per år. Neste frist er 1. november der vi skal fordele over 800 000 kr.

UFLAKKS konsert på Kvartertet . Kakkmaddafakka: Foto: Kristoffer Øen

NKA forvalter Frifondmidler for våre medlemmer. Gjennom gode eksempler ønsker vi å vise frem den flotte aktiviteten som arrangører har skapt med- og for ungdom rundt omkring i landet ved hjelp av Frifondmidler. Vi tok en prat med tre forskjellige arrangører som har fått Frifondstøtte til forskjellig aktiviteter. Her møter du UFLAKKS som har fått støtte gjennom flere år. Nederst i saken finner du mer info om selve søknadsprosess.

Uflakks - Ungdom

Beskriv ungdomssatsningen deres og hva slags resultat denne har gitt?

Selve arrangørgruppen består av ungdommer, og konsertene er alltid med enten fri aldersgrense eller øvre aldersgrense 18 år. Dette betyr at vi gjennom våre konserter har 6 direkte muligheter til å gi 200-400 ungdommer gode rusfrie kulturopplevelser. Arrangørgruppen gir 15 ungdommer en møteplass, mestring og kompetanseheving gjennom hele året.  

I tillegg til å se økt satsing på ungdommer i Bergen av andre «ordinære» arrangører, ser vi en oppblomstring av unge arrangører i andre byer. AKKS Kristiansand og Stavanger er med på å starte opp ungdomsarrangørgrupper i sine byer, inspirert av hvordan arbeidet med UFLAKKS har gått.

UFLAKKS har deltatt på workshops for å inspirere og dele «best practice»-opplevelser.

Hvor viktig har Frifond vært for å skape denne aktiviteten?

Vi har mange utgifter som arrangør, men for å gjøre konsertene tilgjengelige til flest mulige ungdommer, må vi holde billettprisene lave. Økonomisk støtte er derfor essensielt for vår eksistens! 

Støtten gjør også at vi med bedre økonomi kan sette opp flere kurs for å utvikle kompetanse i gruppen eller dra på arrangørkonferanser. Vi skal ikke bare arrangere konserter for ungdom, men ungdommene som arrangerer skal også utvikle kompetanse innad i sitt felt. Vi utvikler morgendagens konsertarrangører. 

Tips og gode råd til å sette i gang ungdomskonserter/aktivitet

Det er meningsløst å organisere noe for ungdommer dersom du ikke har ungdommer med på laget! Du er kanskje kul, men du er ikke dagens-ungdom-kul. Deres påvirkning er helt nødvendig. Noe så enkelt som en plakat med info der ungdommer ferdes gjør at du får kontakt med de som er interessert i å skape noe. 

Søk frifond 1. november 

Neste søknadsfrist er 1.november og det er over 800.000 i potten til fordeling. Ikke nøl å søk til gode ungdomsprosjekt. En kan søke om støtte til hovedsaklig konserter og annen arrangørvirksomhet. 

Du finner søknadsveiledning og søknadskjema HER