#

Frifond og unge arrangører - Rockslo

27.10.2016
Har dere gode prosjekt rettet for og med unge, er en frivillig organisasjon og medlem i NKA ? Da kan dere på en enkel måte få støtte til å gjennomføre prosjektet.

Bilde: Honningbarna & Rockslo. Foto: Marthe Hagelien

NKA forvalter Frifondmidler for våre medlemmer Gjennom gode gode caser ønsker vi å vise frem den flotte aktiviteten som arrangører har skapt med og for unge rundt omkring i landet. Vi tok en prat med 3 forskjellige arrangører i landet som har fått frifondstøtte til aktiviteten. I denne runden tar vi en prat med arrangøren ROCKSLO

ROCKSLO 

Ungdomsarrangør for og med ungdommer. Våre aktive ungdommer er med på hele prosessen fra planlegging, bestemme konsertsted, booking og selve produksjonen på konsertdagen. Arrangementene er for ungdommer under 20 år. ROCKSLO ikke bare en konsertarrangør, men en pådriver for å lære unge alle aspekter rundt konsertvirksomhet og det som kan relateres til kultur.

ROCKSLO har søkt og fått Frifond-midler siden oppstarten av ROCKSLO i 2013. 

Beskriv ungdomssatsningen deres og hva slags resultater denne har gitt

For ROCKSLO er det viktig at ungdommene er med på alle avgjørelser. De har en stemme som skal bli hørt. De er tross alt Norges neste bølge av konsertgjengere og arrangører. Foreningen skal opparbeide kompetanse og kunnskap om konsertarrangering blant engasjert ungdom i Oslo. Den skal gi muligheten for ungdom til å delta i å skape store opplevelser, samt å bygge egen kompetanse og mestringsopplevelse. Resultatet er konsertarrangementer som resten av Oslos musikkinteresserte ungdom kan få glede av.

Resultatet av dette unge arrangører som har vært med på skape eventer og konserter på ulike konsertsteder over hele Oslo. Samsaya (Betong), Slutface (Mono), Shining (Victoria Jazzscene), Comet Kid (Soria Moria), Honningbarna (Blå), Unge Ferrari (Uhørt) og ikke minst vår egen ROCKSLOfestival (Leiligheten og taket på Rockefeller) for å nevne noen artister og konsertsteder. Vi drar frem her bare de store navnene, men vi har som oftest med oss to ungdomsband, som får muligheten til ikke bare presentere sitt repertoire til et publikum (og mulige nye fans) men også knytte kontakter i hos de mer etablerte artistene. Andre resultater vi kan vise til er lærevillige ungdommer som er med på kurs og workshops. Ikke bare i forbindelse med et spesifikt arrangement, men også spesifikke kurs og workshops som DJ-Kurs og Studioproduksjon for å nevne noen aktiviteter.

Hvor viktig har Frifond vært for å skape denne aktiviteten?

Støtten Fra Frifond har vært viktig for å få gjennomført både konserter, seminarer, kurs og workshops. Våre arrangement og konserter koster en del, men med denne støtten i bunnen, kan vi enklere få våre arrangementer opp og ut av ide-fasen og manifestere seg til et godt gjennomført arrangement.  ROCKSLO får muligheten til å gi unge et konserttilbud, og samtidig også være med på å "utdanne" og skape en interesse for konsertvirksomhet, for unge, gjennom deltakelse på kurs, workshops og produksjonen rundt et arrangement.

Tips og gode råd til å sette i gang ungdomskonserter/aktivitet

Som tidligere sagt, så er det viktig for ROCKSLO at de unge selv får være med å bestemme og bli hørt. Ved å gi de eierskap i et arrangement vil de også yte mere for å ikke bare å lære av både riktige og gale avgjørelser, men for å få følelsen av å være med på å skape noe for seg selv og ikke minst de unge rundt seg. Samtidig er det også viktig å ha visse rammer, noe vi mener våre unge arrangører får gjennom hverandre og erfaringene de selv gjør, men også gjennom å høre og lære av andre erfarne konsertarrangører. Noe ROCKSLO gjør gjennom å nettopp ha konserter på etablerte "voksne" scener, hvor flinke arrangører allerede er. Så et enkelt tips fra oss i ROCKSLO er å høre på de unge, finne ut hva de vil og ta de med i hele prosessen.

Søk frfond 1. november 

Neste søknadsfrist er 1.november og det er over 800.000 i potten til fordeling. Ikke nøl å søk til gode ungdomsprosjekt. En kan søke om støtte til hovedsaklig konserter og annen arrangørvirksomhet. 

Du finner søknadsveiledning og søknadskjema på denne siden HER