#

Ny daglig leder i Norske Konsertarrangører

22.09.2015
Torbjørn Heitmann Valum er ansatt som ny daglig leder i Norske Konsertarrangører (NKA). Han tiltrer 1. oktober og tar over etter Line Endresen Normann som har ledet organisasjonen siden 2009.

Valum er et kjent ansikt i arrangør-Norge og har bred erfaring fra konsertvirksomhet, senest som produsent og markedsansvarlig i Kongsberg Jazzfestival. Torbjørn er opprinnelig fra Tromsø og har vært en aktiv konsertarrangør siden 1999, blant annet på Det Norske Studentersamfund, Norwegian Wood og BLÅ. Han har i tillegg bred organisatorisk erfaring fra blant annet Elevorganisasjonen, Norsk Journalistlag og LNU. Siden 2010 har Torbjørn vært styreleder for NKA, og har gjennom dette inngående kjennskap til organisasjonens medlemmer, virke og satsningsområder.

- Jeg er utrolig stolt av å få denne muligheten til å lede Norske Konsertarrangører fremover, nå som organisasjonen er i ferd med å etablere seg som et felles talerør for hele arrangørbransjen. Som mangeårig arrangør kjenner jeg feltet svært godt, og gleder meg virkelig til å få jobbe for å skape en enda bedre hverdag for norske konsertarrangører, sier en ivrig påtroppende daglig leder, Torbjørn Heitmann Valum. 

- Dette er uten tvil en av de mest spennende stillingene i norsk musikkliv om dagen. Konsertøkonomien står for størstedelen av inntektene i musikkbransjen og arrangørfeltet har aldri vært så viktig som i 2015. Det er med et stykke ydmykhet, enorm motivasjon og spenning at jeg gleder meg til å ta fatt på arbeidet med ytterligere å posisjonere NKA som et viktig interessepolitisk talerør og jobbe i konsertarrangørenes tjeneste.

Norske Konsertarrangører (NKA) byttet navn fra Norsk Rockforbund i 2014 og organiserer i dag rundt 100 festivaler og 200 helårsarrangører. Organisasjonen er konsertarrangørenes faglige interesseorganisasjon og arbeider for at disse skal ha gode rammebetingelser for sin drift.

- Torbjørn er solid, inkluderende og har bred kunnskap om feltet vi jobber for. Han er i tillegg en mann med bredt nettverk både blant landets konsertarrangører og i det politiske landskap. Det er et lykketreff for organisasjonen som har vært i rivende utvikling de senere årene, at vi får inn en mann som kjenner feltet så godt og ikke minst hvilke strategiske veivalg vi har tatt de senere årene, sier styreleder i NKA, Elisabeth Weisser- Svendsen.

Line Endresen Normann går over i stillingen som bransjedirektør for kultur & reiseliv i Hovedorganisasjonen Virke 1. oktober. Styret vil takke henne for 6 fantastiske år i Norske Konsertarrangører og hennes arbeid med å posisjonere organisasjonen for fremtiden.

- Det er med lettelse og stor glede å kunne gi fra meg stafettpinnen til en mann jeg har stor respekt for. De senere årene har vi gjort store grep for å ruste NKA til fremtiden og det er ikke tvil i mitt hjerte at Torbjørn er riktig mann til å løfte konsertarrangørenes interesseorganisasjon til himmels, sier avtroppende daglig leder Line Endresen Normann.

 

For ytterligere informasjon, kontakt:

Torbjørn Heitmann Valum, påtroppende daglig leder i NKA: 977 18 676
Elisabeth Weisser-Svendsen, styreleder NKA: 911 84 005
Line Endresen Normann, avtroppende daglig leder i NKA: 930 93 739

Norske Konsertarrangører (NKA) ble etablert i 1982 og er konsertarrangørenes interesse- og kompetanseorganisasjon. Vår visjon er Gode konsertopplevelser til alle! NKA skal arbeide for å gi medlemsorganisasjonene et tilbud som gjør dem i stand til å utvikle seg og være dyktige arrangører over tid, samt bidra til å øke profesjonaliteten i arrangørleddet. Per 31.12.2014 hadde organisasjonen 299 medlemsorganisasjoner: Festivaler, spillesteder, kulturhus, rockeklubber, bluesklubber og studentsamfunn.

Trykk her for pressebilder