#

Konsertarrangører fra hele landet fyller Ålesund i helga

15.10.2015
For fjerde gang arrangerer interesseorganisasjonen Norske Konsertarrangører en nasjonal konferanse for landets arrangører. Sammen med det lokale vertskapet Momentium som står bak bl.a. Jugendfest og Sommerfesten på Giske vil de fylle Ålesund med konsertarrangører til debatt, faglig påfyll, idemyldring og relasjonsbygging. I løpet av de siste årene har Arrangørkonferansen blitt en av de største og viktigste møteplassene for arrangørbransjen.

FOTO: Sommerfesten på Giske 2015, Johannes Lovund

For spillesteder, arrangører, kulturhus og festivaler er erfaringsutveksling, nettverksbygging og det å følge med i tiden en veldig viktig del av arbeidet for å lykkes. I de siste årene har det vært en rivende utvikling blant landets konsertarrangører og Norske Konsertarrangører har bidratt til profesjonalisering i alle ledd av bransjen.

- I over 30 år har vi styrket og samlet landets konsertarrangører gjennom opplæring og erfaringsuveksling. Nå står vi sterkere enn noen gang. Det er tydelig at det norske folk elsker gode konsertopplevelser og vil ha mer av det. Samtidig ser vi at det å ha gode konserttilbud også stadig blir viktigere for politikerne og næringslivet. Vi vet at man blir bedre av å dele, og at den kollegiale åpenheten som preger norsk arrangørbransje hever nivået i alle ledd. Derfor er vi svært stolte over å kunne tilby Arrangørkonferansen som en viktig og unik arena for konsertarrangører i vårt langstrakte land, sier Torbjørn Heitmann Valum, daglig leder i Norske Konsertarrangører.

Overordnet tema for årets konferanse er booking, profil og identitet. I tillegg vil det være faglige fordypninger i temaer som sosialt entreprenørskap, økonomi og digital markedsføring. Over 200 deltakere er ventet til helgens konferanse. Fredag lanseres Økonomihåndboken for konsertarrangører; det siste tilskuddet til rekken av praktiske verktøy for å gjøre arrangørhverdagen enklere.

I forrige uke la kulturministeren frem statsbudsjettet med forslag om å kutte den mye omtalte Knutepunktordningen. Norske Konsertarrangører ønsker på lik linje som Regjeringen en sterkere satsing på kompetanseheving, der det er et politisk mål å bidra til profesjonalisering av alle deler i musikkbransjen. Norske Konsertarrangører har stått i spissen for arbeidet med kompetanseheving i konsertarrangørbransjen og vil fortsette å videreføre dette arbeidet sammen for og med våre medlemmer. Arrangørkonferansen i Ålesund er et svært synlig eksempel på hvordan vi samler norske konsertarrangører for å dele erfaringer og knytte nettverk.

- For oss i Momentium er det en gavepakke å få være vertskap for Arrangørkonferansen. Vi får vist frem oss og vårt arbeid som er vi er stolte av samtidig som vi får masse faglig påfyll og nye viktige relasjoner. Vi gleder oss til å sette Ålesund på kartet i arrangørsammenheng, sier Terje Erstad, presseansvarlig i Momentium.

Les mer om Arrkonf2015