#

Arrangørkonferansen 2015 - Braksuksess i Ålesund

30.10.2015
Sammen med det lokale vertskapet Momentium fylte Norske Konsertarrangører Ålesund med over 200 konsertarrangører fra vårt langstrakte land til en helg med faglig påfyll, erfaringsutveksling, god musikk og sosiale arrangementer. Den årlige Arrangørkonferansen har aldri før vært en viktigere arena for konsertarrangører.
Foto: Johannes Lovund - Konsert med Aurora på Terminalen Byscene under Arrangørkonferansen. 
 
Evalueringen etter konferansen i Ålesund 16. – 18. oktober er avsluttet og alle er enig i at dette var tidenes viktigste, beste og mest profesjonelle Arrangørkonferanse noen sinne. Allerede flere uker før konferansen startet var alle billetter solgt og vi måtte dessverre si nei til flere arrangører pga sprengt kapasitet. 
 
- Vi er veldig glade for at så mange ønsker å delta på vår årlige Arrangørkonferanse enten det er for det faglige, det sosiale eller for å bygge viktige relasjoner. Vår organisasjon har samlet og styrket landets konsertarrangører i over 30 år og en av de viktigste tingene vi gjør gjennom året er å tilrettelegge for gode møteplasser slik som Arrangørkonferansen. Erfaringene vi gjorde oss i Ålesund og alle de positive tilbakemeldingene vil vi ta med oss videre for å stadig utvikle Arrangørkonferansen, sier daglig leder i Norske Konsertarrangører, Torbjørn Heitmann Valum. 
 
Det er fjerde gang Norske Konsertarrangører arrangerer en nasjonal arrangørkonferanse. Sammen med det lokale vertskapet Momentium som står bak bl.a. Jugendfest og Sommerfesten på Giske ble målet om å fylle Ålesund med konsertarrangører til debatt, faglig påfyll, idemyldring og relasjonsbygging nådd med glans. 
 
Den rivende utviklingen og profesjonaliseringen i arrangørbransjen kan for mange være vanskelig å henge med på i hverdagen. Norske Konsertarrangører jobber for å bedre rammevilkårene for konsertarrangører, tilrettelegger for kompetanseheving, tilbyr gode medlemsfordeler og holder medlemsmassen oppdatert innenfor arrangørfeltet. Dette gjøres via publikasjoner, daglig medlemsdialog, interessepolitisk arbeid og i ulike digitale kanaler. I tillegg arbeider vi med statistikk og trendanalyser som blir brukt videre inn mot politikere og myndigheter. 
 
Det overordnede tema for konferansen i Ålesund var booking, profil og identitet. I tillegg var det  faglige fordypninger i temaer som sosialt entreprenørskap, økonomi og digital markedsføring. I løpet av helgen lanserte vi Økonomihåndboken som er den siste i rekken av våre ettertraktede håndbøker for konsertarrangører. 


- Det var utrolig stas å få så mange flotte kolleger på besøk på Giske og i Ålesund. Det ble ei fantastisk helg, med masse godt faglig innhold på dagtid og moro på kvelden, med erfaringsutveksling og sladder. Det var ekstra spennende å være med på å lage et arrangement for arrangører, men de virket i grunn veldig fornøyde, så da er vi det også. Det er en del jobb med en slik konferanse, men NKA sto for alt det faglige og vi fikk konsentrere oss om å være vertskap, så da gikk det veldig bra. Vi kunne i grunn tenke oss å gjøre dette selv hvert år, men gleder oss til å komme på besøk til en annen arrangør neste år, sier gründer av Momentium, Ante Giskeødegård. 

 
 

Arrangørkonferansen 2015 - Ålesund from Norske Konsertarrangører on Vimeo.