#

14.12.2012
Det har alltid vært knyttet store forventninger rundt Norsk Rockforbunds tradisjonsrike priser og utmerkelser. I 2013 gjør vi en vri og flytter utdelingen av prisene til vår pølsefest på Rockefeller under by:Larm fredag 15. februar. Her vil henholdsvis "Årets helårsarrangør", som er en ny pris, og "Årets festival" kåres. Det vil være mulig å nominere kandidater fra fredag 5. januar.

Litt historikk
Grad av demokrati, utvelgelser, nominasjoner og regler for gjennomføring av NRFs kåringer har vært lite konsekvent, men felles for alle er æren og hyllesten som til slutt blir gitt til en kollega fra kollegaer. 

At prisene også kan sies å ha klare markedsfortrinn i etterkant er det også lite tvil om. Vi har flere eksempler på at til og med nominasjoner har havnet på førstesiden i lokalavisen.

I tillegg til flere priser knyttet opp mot tidligere fagrådsseminarer er nok den største utmerkelsen du kan få som arrangør i Norge; Årets Konsertarrangør. Denne prisen deles ut annethvert på organisasjonens landsmøte (neste gang i 2014).

Tidligere vinnere av årets konsertarrangør:
2011: Hulen 2009: Raumarock 2007: Trash Pop (Kristiansand), 2005: Kroa i Bø (Bø i Telemark), 2003: Folken (Stavanger), 2001: Hulen (Bergen).

To priser i 2013
Når Norsk Rockforbund i 2012 fremstår mer samlet og våre møteplasser i større grad fokuseres på fag vil vi i 2013 presenterer en ny arena for våre prisutdelinger. En arena hvor mange er samlet, hvor vi har omverden og media med oss og en arena hvor også flere utmerkelser blir utdelt: by:larm 2013.

Her vil vi presentere 2 utdelinger under vår tradisjonelle pølsefest på Rockefeller:

Årets festival 2012 

Årets festival er en høythengende pris for våre over 80 festivalmedlemmer. Festivalkategorien vil, som tidligere, videreføre årets merch og årets plakat som underkategorier.

Bygda _vinner _av __rets _festival _2011
Årets festival 2011, Bygdalarm.

Årets helårsarrangør 2012
Dette er en ny pris. Denne prisen skal hedre helårsarrangørene som året rundt fyller landets scener med gode konserter.

Kandidater til prisen nomineres av publikum, en uavhengig jury og Norsk Rockforbunds medlemmer. Til slutt vil vi stå igjen med fire kandidater som skal kjempe om å kunne kalle seg "Årets festival 2012" og "Årets helårsarrangør 2012". 

Slik går du frem for å nominere
Slusene for nominasjoner åpner fredag 4. januar 2013 og vil stenges fredag 1. februar. Kriteriet for å bli nominert er at arrangøren har vært medlem i Norsk Rockforbund i 2012. Se oversikt her.

Publikum: Publikum kan nominere sine kandidater på Facebook og SMS. Begge deler åpner fredag 4. januar.

Medlemmer: Medlemmer vil få en egen mail med link til skjema hvor de kan nominere sin kandidat mandag 7. januar.
 
Bruk jula til å tenke på hvem DU mener fortjener titlene!
Vi kommer tilbake med mer i uke 1.