#

26.11.2012
Årets andre tildeling fra Musikkutstyrsordningen (MuO) til artister og arrangører innenfor pop, rock, jazz og folkemusikk er klar. Nær 12 millioner kroner er fordelt til 99 musikkprosjekter i alle landets fylker. MuO melder om at aldri før har så mange fått innvilget sine søknader. Den største andelen av potten går til bedre konsertopplevelser for publikum og musikere, og mange av Norsk Rockforbunds medlemmer kan gå det nye året i møte med splitter nytt lydutstyr.

Over en million til Kroa i Bø
En av rundens største bevilgninger på 1 275 000 kr, går til det populære studentstedet Kroa i Bø i Telemark, og til det nye studenthuset som skal stå ferdig i 2013. 

 Teknisk utstyr er et grunnleggende behov for å kunne øve og fremføre rytmisk musikk, derfor er det en stor glede å kunne gi 99 av spillestedene, konsertarrangørene og øvingsfellesskapene i denne søknadsrunden tilskudd til utstyret de har behov for, sier daglig leder i Musikkutstyrsordningen Rhiannon Edwards i en pressemelding.

Løft for Oslo
Hovedstadens konsertarrangører og musikere kommer godt ut av årets andre tildeling fra Musikkutstyrsordningen. Av nær 12 millioner kroner totalt går 4,2 millioner kroner til 22 prosjekter i den mangfoldige musikkbyen Oslo. Rommen Scene på Stovner, Blå, Sentrum Scene (bildet), Nordic Black Theatre og Nasjonal Jazzscene er blant konsertstedene som kan gå det nye året i møte med enda bedre lydutstyr. Også en rekke øvingsfelleskaper og storband i Oslo har fått tilskudd til utstyr.

 - Det sies at Oslo er en av Europas beste konsertbyer, og nå kan hovedstadens aktive livescene bli enda bedre. Det er utrolig spennende med så mange flinke konsertarrangører og det er tydelig at musikkbyen Oslo blomstrer, forteller daglig leder i Musikkutstyrsordningen Rhiannon Edwards. 

Mange nye søkere
Edwards kan videre melde om at det denne runden er en stor overvekt av nye søkere, som betyr både at musikklivet blomstrer landet over og at flere har fått øynene opp for mulighetene som ligger i tilskudd fra Musikkutstyrsordningen, 

Oversikt over medlemmer i Norsk Rockforbund som har fått tilskudd denne runden:

Fremføringsutstyr:

Kroa i Bø 1 275 000 

Auditorium AS - John Dee 673 500 

Auditorium AS - Sentrum Scene 1 500 000

Svolt AS - Familien 450 000

Studentersamfunnet Folken 423 000

Studentenes Hus Gjøvik 300 000

Audunbakkenfestivalen 18 500

Blå Booking AS  25 000

Akutten studentkro (Studentsamfunnet i Førde) 71 000

Longyearbyen Bluesklubb 60 000

Skedsmo Bluesklubb 75 000

Stiftelsen Energimølla Drift 64 000

Studenthuset AS - Rokken 82 500

Tou Scene AS 117 000

Akustiske tiltak

Munkehaugen Kultursenter  25 000

Norsk Rockforbund gratulerer og er sikre på at dette vil bidra til enda flere og bedre konsertopplevelser for alle!
 

Les mer på MuOs nettsider 

Foto av Kaizers Orchestra fra Kroa i Bø: Benjamin Böhmer