#

22.11.2012
Det var tett mellom høydepunktene under Arrangørkonferansen i Kongsberg. En saklig og god politikerdebatt startet det hele, før deltakerne fikk fordype seg i alt fra de kreative næringene i Norden til sikkerhetsarbeid, frivillighet og årets festivaltall. God mat og fine konserter krydret det hele.

Rundt 90 deltakere inntok Kongsberg og Quality Hotel fredag 16. november. Programmet for helgen var lagt opp på den måten at fredagen var åpen for alle, mens lørdagen var forbeholdt Norsk Rockforbunds medlemmer.

Noen smakebiter fra helgen:

Poltikerdebatt

«Stortingsvalg 2013: Hva mener de politiske partiene?»
Konferansen åpnet altså med paneldebatt om kultursatsningen til de forskjellige politiske partiene frem mot valget i 2013. Det klare skillet mellom høyre og venstresiden gikk primært på statlig styringer, men ingen av partiene som deltok ga signaler om noen kutt eller dramatiske endringer. KRF, Venstre og Høyre hadde fokus på frivilligheten, og ønsket blant annet å styrke Frifondordningen (noe samtlige partier var positive til), Arbeiderpartiet mente at man er inne på et rikitg spor og at veien å gå er å styrke eksisterende ordnigner og tilpasse disse feltet i enda større grad. 

I panelet (fra venstre): Line Endresen (moderator), Øyvind Håbrekke (Kristelig Folkeparti), Kjersti Stenseng (Arbeiderpartiet), Per Magnus Sandsmark (Venstre), Olemic Thommessen (Høyre) og Marie Sneve Martinussen (Rødt).

_DSC1655

"Arbeidslulykker og festivalers krav til HMS"
Sikkerhetsansvarlig ved Øyafestivalen, Kristian Svantorp, lærte villig vekk hvordan Øyafestivalen jobber med HMS. Det ble også gjennomgått et konkret case fra sommerens festival.

_DSC1663

"Hvordan organiseres de frivillige på verdens største musikkarrangement?" 
Tami Richter hadde tatt turen helt fra Austin i Texas for å dele sine erfaringer som frivilligansvarlig ved South by Southwest. Inspirerende time, og for de mest interesserte ble det også gjennomført en lukket sesjon senere på dagen.

_DSC1627

"Bieber i Oslo - suksess eller skandale?"
Fra venstre:  Jørgen Aas (Movement Strategies), Sofie Nilsen (Den Norske Opera), Jon Birger Berntsen (Beredskapssjef, Oslo kommune), Kåre Stølen (Stasjonssjef, Grønland politistasjon), Kjell Bjerklund (Fellesoperativ Seksjon, Oslo Politidistrikt), Henning Kristiansen (Leder/Styreformann, ProSec) og Leon Hill (Universal Music). Helt til høyre: Torbjørn Valum (tolk).

Moderator Svein Egil Hernes (Independent Event Services) guidet oss gjennom det noe spesielle døgnet Justin Bieber tilbrakte i Oslo i sommer. Debatten bare preg av en god porsjon selvkritikk og en lettelse over at det gikk som det gikk. Kåre Stølen fra Grønland politistasjon kunne blant annet fortelle at en av hans mest erfarne innsatsledere beskrev det hele på denne måten: "Den uten tvil verste dagen jeg har hatt på jobb noensinne." Det ble også rettet kritikk mot en stor gruppe foreldre som viste liten forståelse for poltiiet og Pro Secs arbeid.

Festival

«Årets festivalundersøkelse»
Det knytter seg alltid store forventninger til resultatene fra den årlige festivalundersøkelsen som gjennomføres av Norsk Rockforbund. For anledningen var det satt sammen et ekspertpanel bestående av Eirik Høyme Rogn (Vinjerock), Frode Halvorsen (Pstereo), Anita Overelv (Trænafestivalen), Torbjørn Valum (Kongsberg Jazzfestival) og Sigrid Røyseng (Handelshøyskolen BI). 

Egen sak om festivalundersøkelsen kommer - følge med på norskrockforbund.no!

Vi takker alle deltakere, foredagsholdere og vertskapet Kongsberg Jazzfestival for en glimrende helg!