#

17.10.2012
Påmeldingen til arrangørkonferansen er åpnet og det feirer vi med å slippe en skikkelig programgodbit helt fra Austin, Texas: Tami Richter er frivilligsjef for South by Southwest (SXSW) som i dag er verdens største festival og konferanse. Nå gleder hun seg til å komme til Kongsberg og dele sine erfaringer med norske konsertarrangører. Det vil også bli avholdt en eksklusiv lukket sesjon for 20 deltakere, førstemann til mølla!

«Hvordan organiseres de frivillige på verdens største musikkarrangement?»  v/ Tami Richter, SXSW

Lørdag 17. november, kl.10.00 - 11.30

Frivillighet er alltid et av de store og viktige temaene for alle som driver med konsertvirksomhet. Uten frivilligheten hadde store deler av kultur- og idretts-Norge rett og slett stoppet opp. Til årets arrangørkonferanse i Kongsberg har Norsk Rockforbund hentet inn en av de som trolig kan mest i verden om organisering av frivillige.

Tami Richter er frivilligsjef for South by Southwest (SXSW) i Austin, Texas som i dag er verdens største festival og konferanse. Hennes oppgave er å planlegge og organisere over 3000 konserter fordelt på over 93 scenen, 600 foredrag og debatter, samt 600 sidearrangement for over 20.000 delegater. Det hele skal gjennomføres på 5 dager. Hele SXSW (Music/Film/Interactive) omsatte i 2011 for utrolige $167 millioner. 

Foruten å planlegge og organisere alle frivillige, driver hennes team en egen frivillig database, lager hospitalityplan for alle på SXSW, samt kurser alle 242 innleide kasserere og dørvakter. Dette er et arbeid som virker helt skremmende på papiret, men som flyter som en drøm, for alle som har opplevd SXSW. Til tross for at konferansen og festivalen har vokst hvert år, har Tami og hennes team klart å effektivisere antall frivillige hvert år ned til 3,162 generelle frivillige, 174 crewsjefer, 101 stagemanagere and 32 head venue managere.

Alt dette skal hun dele med oss på årets arrangørkonferanse, lørdag 17. november kl 10.00. Her vil dere få høre om hennes erfaringer i forhold til planlegging, organisering, logistikksystemer, verktøy, hospitality osv.

Sxsw

Lukket ekstrasesjon - kun 20 plasser!

I tillegg tilbyr Tami en egen sesjon, senere på dagen, for de som ønsker å gå enda dypere i temaet. Dette blir en lukket sesjon som begrenser seg til 20 deltakere.

For å melde seg på, kontakt fagansvarlig Svein Bjørge på epost svein@norskrockforbund.no. Førstemann-til-mølla. Maks 1 deltaker pr organisasjon.