Frivillighetsprisen 2010 - nå kan du nominere!

17.08.2010
Frivillighetsprisen er de frivillige organisasjonenes felles anledning til å vise seg fram fra sin beste side. Frivillighet Norge utfordrer nå alle medlemsorganisasjoner til å nominere en eller flere kandidater til prisen. Nominasjonsfristen er 15.september.

frivillighetsprisen-sort

Det frivillige arbeidet som utføres i Norge tilsvarer 113.500 årsverk. Over 58 % av befolkningen bidrar med frivillig innsats i løpet av et år.

I 1986 utnevnte FN 5. desember som den internasjonale frivillighetsdagen; dagen som hyller de mange som gjør en frivillig innsats. Norge har markert dagen siden 1993, og har siden 1995 delt ut Frivillighetsprisen som skal synliggjøre de frivillige og deres viktige bidrag.

Frivillighet Norge er et samarbeidsforum for hele den frivillige sektoren og arbeider aktivt for å bedre rammebetingelsene for frivillige organisasjoner gjennom å bidra til utviklingen av frivillighetspolitikken i Norge. Etter å ha overtatt prisutdelingen fra Kultur- og kirkedepartementet i 2005, har Frivillighet Norge delt ut Frivillighetsprisen hvert år til en initiativrik person, lokal forening eller gruppe, som har utmerket seg med frivillig innsats, engasjement og pågangsmot til beste for den enkelte og samfunnet.

2009
Studentersamfundet i Trondhjem vant prisen.
-Prisvinneren er en skole i frivillighet og demokratiforståelse, og gir medlemmene og brukerne en identitet og et engasjement de tar med seg videre i livet, sa juryen i sin begrunnelse.

Prisen vil bli delt ut direkte på God Morgen Norge på TV2 3.desember.

For å nominere, gå inn på www.frivillighetsprisen.no