Bukta kåret til Årets festival på hjemmebane!

15.11.2010
Buktafestivalen vant kollegaprisen og ble kåret til Årets Festival 2010 under festivalseminaret på Driv i hjembyen Tromsø i helga.

Buktastab 24 redstort

Foto: John Terje Eiterå

Nærmere 100 deltagere fra 27 festivaler var i helgen samlet på Norsk Rockforbunds årlige festivalseminar. Seminaret satte hovedfokus på temaene sponsing og sikkerhet.

Et av høydepunktene på festivalseminaret er den uhøytidelige, men likevel svært gjeve, årlige kåringen av Årets Festival, Årets Festivalplakat og Årets Merch. Det er festivalene som deltar på seminaret som stemmer frem en vinner – en festivalkollega – etter at alle festivalene har presentert seg for hverandre.

Vant på hjemmebane
Det var jevnt i teten, men vinneren av årets festival ble til slutt Bukta – Tromsø Open Air Festival. Bukta mottok prisen på hjemmebane i Tromsø, fem år etter sist gang de mottok samme pris.

Buktas visjon er ”best – ikke størst”. Dagens kåring viser at Bukta kanskje er nær ved å nå målet sitt allerede i 2010 og Norsk Rockforbund gratulerer så mye med velfortjent seier.

–Sinnsykt gøy! ubryter festivalsjef i Buktafestivalen Robert Dyrnes. Dette er veldig overraskende og ekstra kjekt at vi skulle få denne prisen igjen, 5 år etter sist gang. Dette er jo den gjeveste utmerkelsen man som festival kan få, ettersom det er kollegaene våre som stemmer oss frem og gjør oss til bedre festivalarrangører.

Bukta er en tredagers festival som i år samlet i underkant av 18.000 publikummere. De har en uttalt profil om ”Rock, øl og sjømat” og mener selv å være eneste festival som tør å nevne øl i sin profil. Ideen til festivalen kom under Norsk Rockforbunds festivalseminar i Fredrikstad for 7 år siden og har siden 2004 vært arrangert årlig i Telegrafbukta i Tromsø.

På årets program sto blant annet The Sonics (US), Clutch (Us), Juliette Lewis (Us), MEW (DK), Danko Jones (CAN), Dinosaur Jr (US), Big Bang, Datarock og Sivert Høyem.

Buktafestivalen 2011 arrangeres 14.- 16. Juli.

Tidligere vinnere
2004: Malakoff
2005: Malakoff og Bukta
2006: Vinjerock
2007: Storåsfestivalen
2008: Skral Festival
2009: Slottsfjell

Årets merch og festivalplakat
Vinjerock sin ølvott var uten tvil den mest særegne festivaleffekten og ble kåret som vinner av Årets Merch, mens Bygdalarm fikk prisen for Årets Festivalplakat.

Bygdaplakat300-olvottbuktavinner