Slottsfjell ble Årets Festival

23.11.2009
Nærmere 100 deltagere fra 24 blues- og rockfestivaler var i helgen samlet til Norsk Rockforbunds årlige festivalseminar. Et av høydepunktene på festivalseminaret er den uhøytidelige, men likevel svært gjeve, kåringen av Årets festival, Årets festivalplakat og i år den nye kategorien Årets merch. Slottsfjellfestivalen i Tønsberg kunne endelig inkassere prisen for Årets Festival, mens Pstereo for tredje år på rad stakk av med prisen for Årets plakat og i tillegg prisen i den nye kategorien Årets merch.

Foto.Christian Roth2

Foto: Christian Roth

Festivalseminar i Norsk Rockforbund: Nærmere 100 deltagere fra 24 blues- og rockfestivaler var i helgen samlet til Norsk Rockforbunds årlige festivalseminar, denne gang i Oslo med Øyafestivalen som lokalt vertskap. Seminaret tok opp flere faglige temaer med særlig fokus på festivaløkonomi, identitet og sikkerhet.

Slottsfjell ble Årets Festival
Et av høydepunktene på festivalseminaret er den uhøytidelige, men likevel svært gjeve, årlige kåringen av Årets festival, Årets festivalplakat og i år den nye kategorien Årets merch. Det er festivalene som deltar på seminaret som stemmer frem en vinner – en festivalkollega – etter at alle festivalene har presentert seg for hverandre.

Etter å ha holdt en humoristisk og svært overbevisende presentasjon på fredagen, kunne Slottsfjellfestivalen i Tønsberg endelig inkassere prisen for Årets Festival. Festivalledelsen fikk trampeklapp og ble hyllet av de andre festivalene.

– Dette har vi drømt om lenge! utbrøt festivalleder Christoffer Rød. – Dette viser at vi virkelig har bygd opp en kvalitetsfestival, og det blir en glede å vise frem prisen for lokalpolitikere og samarbeidspartnere. Spesielt hyggelig er det jo at prisen blir gitt av alle våre kollegaer i festivalbransjen. Nå har vi ekstra motivasjon til å overgå oss selv i 2010.

Med artister som The Streets og Kaiser Chiefs beveger Slottsfjell seg i et musikalsk landskap som er kjent for de fleste, men samtidig kunne man i år også oppleve Motorpsycho i spektakulære omgivelser på toppen av fjellet, lokale band på både små og store scener, fransk metall med Gojira, danske Veto og mange flere. Slottsfjell 2010 arrangeres 15.-17.juli 2010.

Pstereo stakk igjen av med to priser
Prisen for Årets festivalplakat gikk, for tredje år på rad, til Trondheim og festivalen Pstereo. De fikk også prisen for Årets merch med sine matrostrøyer, tatoveringer og sjokolade med logo og design på. Pstereo arrangeres på det idylliske friluftsområdet Marinen i Trondheim.

Norsk Rockforbund gratulerer Slottsfjell og Pstereo!

Helgen ble ellers viet til erfaringsutveksling, debatter og sosialt samvær og ikke minst en feiring av festivalsommeren som gikk.

Kontakt:
Slottsfjell: Behnam Farazollahi: 90 63 33 55
Pstereo: Bård Flikke: 92 68 18 89
Daglig leder i Norsk Rockforbund, Line Endresen: 93 09 37 39

LES OGSÅ: Festivalene omsatte for 260 millioner i 2009