Ny konsertkalender: On Your Stage - kjemisk fri for hundeutstillinger og campingplasser!

21.11.2008
I høst ble konsertportalen On Your Stage lansert -foreløpig for Oslo, snart landsdekkende og har som mål å bli konsertenes svar på kinoenes filmweb.

nettbanner_OYS

Norsk Rockforbund synes dette er en så god og enkel løsning at vi oppfordrer alle til å ta den i bruk!

Hvorfor OYS?
Norge har en av de travleste konsertkalenderne i verden, folketallet tatt i betraktning. Dette har OYS tatt følgen av og lansert dette som vil bli Norges viktigste Konsertportal!

Store som små, jazz som metal, alle skal få lik plass i denne portalen! Og alt skal være 100% gratis for alle arrangører og brukere.

Framdrift:
Del en av prosjektet er nå på plass. Et tyvetalls av Oslos konsertarrangører er nå i full gang med registering av konserter på portalen. Del to omhandler implementering av de 4 resterende storbyene i Norge. Arbeidet med dette er i gang, og 1 januar 2009 er satt som mål for full dekning.

OYS skal på sikt tilby billettsalg, samt tilby brukere å kjøpe musikk av artister som er konsertaktuelle. Disse tjenestene inkluderes så raskt samarbeidspartnere er på plass.

Papirutgave:
Selve rosinen i pølsa vil imidlertid bli en offisiell konsertkalender i dagspressen. OYS har satt seg fore å få på plass en papirutgave av dagens konsertprogram i en nasjonal avis. Dette er svært kostnadskrevende, og vil komme på plass først når offentlig støtte/privat sponsing er på plass. Det er jo utrolig at ikke noe slikt eksisterer per i dag. Se på Kino- og teaterprogrammet.

Hele apparatet er på plass, og målet er enkelt: Mer info rundt – og mindre risiko for alle konserter. Fortsatt: fullstendig gratis for alle arrangører. Målet er at disse skal bruke tiden sin på å booke fete konserter (alle som har syslet med konserter vet at dette kan være en bingo-business. Som arrangør bør risiko rundt honorarer, besøkstall, catering, teknikk m.m. holde!).

Hvem er OYS?
Bak OYS står det 2 privatpersoner. Denne beskjedne bemanningen gjør at prosjektet ikke kan lanseres med TV-spotter og helsider i dagspresse. Framdriftshastigheten (billettsalg, musikksalg og papirutgave) til OYS vil av den grunn avhenge av de samarbeidsavtaler og sponsoravtaler vi klarer å hale i land.

OYS har en grunntanke: ta konsertvirksomheten i Norge på alvor!
Her er det ingen skjulte agendaer, ingen medlemsregistrering med liten skrift. Bare et genuint ønske om å bedre konsertarrangørers hverdag gjennom en felles front ut mot publikum! Oppslutningen så langt kan tyde på at dette budskapet har nådd fram. Svært mange scener er i full gang med registrering av sine konserter!

For deg som bruker:
OYS har en innloggingsmulighet, som innlogget bruker kan du filtrere ut uinteressant informasjon. Er du interessert i Metal-scenen, er det ikke sikkert du er så veldig opptatt om hva som skjer på Folkpop-scenen. Etter at du har satt ditt filter, vil dette automatisk dukke opp på skjermen neste gang du logger deg på. Enklere blir det ikke, og det er selvfølgelig helt gratis! Denne delen av siden vil jo bli mer og mer verdifull etter hvert som antallet scener registrer seg, og antallet konserter øker. Det er imidlertid ikke nødvendig å være logget inn for å se den generelle oversikten over dagens, og ukas konserter.

Del på Facebook:
Alle konserter kan du dele med dine venner på Facebook. Med et tastetrykk kan du klikke på konserter listet på OYS, slik at disse dukker opp som et event på din vegg på Facebook.

Oppsummert:
OYS skal ikke gi nyheter, platekritikker, konsertkritikker eller terningkast. Vi skal faktisk kun gi info om konsertprogrammet “på din scene”. Synsing av konserter overlater vi til andre.

Vi ses på onyourstage.no !