Husk å booke vårens klubbkurs

05.12.2007
Kursing av medlemmene er ryggraden i Norsk Rockforbunds opplæringstilbud, og vi kan tilby kurs på alle områder av arrangørvirksomheten. Kursene skreddersys til den enkelte festival eller klubb både når det gjelder tema, varighet, nivå og lokalisering. Fortell oss hva dere trenger så skal vi hjelpe dere! Klubbkurs er gratis for medlemmer i Norsk Rockforbund. Les mer om kurs her, samt et postkort fra Nordfjordeid.

Klubbkursene formes slik dere ønsker. Dere kan shoppe flere temaer, eller noen få dere ønsker å fordype dere i. Av temaer kan vi nevne organisasjon, profil og pr, økonomi og finansiering, moms og skatt, lokaler og utstyr, booking, sikkerhet, beredskap og krisehåndtering, frivillige, avvikling med mer. Så hvordan booker dere et kurs?

FAQ om Norsk Rockforbunds kurstilbud:

- Hvordan går vi fram for å få kurs?

Ring eller send mail til Norsk Rockforbund! Gjennom samtale med fagsjef Gry finner vi ut hva slags tema /er dere har behov for, hvilken kursleder som kunne passet og hvilket nivå kurset bør legges på.

- Kan festivaler få kurs?

JA! Alle som er medlemmer i Norsk Rocforbund får kurs. Kurset tilpasses deres nivå og ønsker om tema.

- Hvor avholdes kurset?

Der du bor! Kursene avholdes vanligvis på din klubb eller festival.

- Hva må vi stille med for å få kurs?

Det eneste vi krever av medlemmene som skal ha kurs er et egnet lokale (god plass og god luft og bra med lys), nødvendig utstyr (projektor, tavle og lignende) samt noe å bite i til kursleder og deltakere.

- Hva koster kurset?

Det er gratis! Norsk Rockforbund dekker honorar, reise og opphold for kursleder.

- Hvor lenge varer et kurs?

Et kurs kan vare i alt fra 3 til 12 timer og kan gå over en ettermiddag eller en hel helg. Vi er fleksible!

- Hvem i klubben bør få kurs?

Alle! Alle som er involvert i arrangering av konserter hos dere bør få tilbud om kurs.

- Hva bør vi ha kurs i?

Dere bør velge et område dere er svake på, dette kan vi hjelpe dere med å finne ut av i forkant – snakk med Gry!

Altså: Send en e-post til eller ring Gry: gry@norskrockforbund.no / 24 14 11 66


Trains, planes, ferries and taxis – et postkort fra Vestlandet

Vi mottok i går et postkort fra Eric Malling, ansatt i administrasjonen og mangeårig kursleder, som vi gledelig gjengir her:

Innerst i diverse fjordtarmer i landet bor det også folk. Denne gangen har safarien tatt meg til Eid, og de inspirerende folka i Malakoff Rockfestival. Etter en smørbrødliste av flyturer, ferjer og drosjer ankom yours truly til skolen der foredraget skulle holdes, møtt med (varm) kaffe og en hyggelig forsamling på cirka 20 personer.

Gjengen i Malakof er en seriøs gjeng, noe dette (korte) kurset er et bevis på. Oppdraget var å lage en felles idé rundt hvordan de frivillige skal rekrutteres, stimuleres og motiveres. Et svært relevant tema, når man vet at all frivillighet handler om passion for en felles sak. Det artige denne gangen var en del unge frivillige som utviste både refleksjoner og holdninger gode festivalarbeidere verdige! Det var bred enighet om en del sentrale ting hvor både informasjon, ansvar og omtanke er sentralt. Fra ledelsen ble det uttalt at man er avhengige av tilliten til at de frivillige faktisk utfører oppdraget samvitttighetsfullt. Selvsagt er man det, på samme måte som at de frivillige føler at de får ansvar og respekt tilbake. Alt dette er på plass i Malakoff. Det blir nok hyggelig for dem å arrangere festival neste år også!

For øvrig vil jeg anmode alle andre om å ta denne episoden til etteretning, og henvende seg til Norsk Rockforbund for kurs. Dette med frivillighet er HELT sentralt, og det sier seg selv at å bygge en god internkultur på dette, FØR ting blir vanskelig, er rimelig lurt!