Storås ble årets festival

13.11.2007
Festivalene i Norsk Rockforbund var i helgen samlet i Steinkjer til det årlige festivalseminaret. Under den årlige kåringen av stakk Storåsfestivalen av med prisen som Årets festival, mens Pstereo vant pris for Årets plakat. Ny kategori av året var pris som Årets nykommer som ble delt mellom Granittrock og Hovefestivalen. Fagrådet delte for første gang ut en Ærespris, den gikk til Vikafestivalen i Mo i Rana. Festivalene i Norsk Rockforbund hadde i 2007 hjelp av ca 15.000 frivillige til å lage festival for ca. 500.000 besøkende. Kun 5 festivaler melder om røde tall, så festivalsommeren må sies å ha vært vellykket.

NORSKE ROCKFESTIVALER:

Årets festival: Storåsfestivalen

Årets nykommer: Granittrock og Hovefestivalen

Årets plakat: Pstereo

Ærespris til Vikafestivalen
 

Festivalene i Norsk Rockforbund var i helgen samlet i Steinkjer til det årlige festivalseminaret. Steinkjerfestivalen var lokalt vertskap for 70 deltagere fra 24 festivaler, og på programmet sto foredrag, workshops, debatter og konserter. Festivalkollegaene og -konkurrentene har siden det første festivalseminaret i 1998 kåret Årets festival og Årets plakat. Ny kategori i år var Årets nykommer (festival som har eksistert i 3 år eller mindre)

 
Årets festival ble Storåsfestivalen i Trøndelag. Storåsfestivalen er opptatt av totalopplevelse for publikum: Musikk, camping, lokal mat, gjøgleri og kunstopplevelser. Prisen for Årets nykommer ble delt mellom Granittrock og Hovefestivalen. Granittrock er en gratis og rusfri festival med fri aldersgrense i Groruddalen i Oslo. Hovefestivalen kom som en komet før årets festivalsommer og hadde et imponerende musikkprogram. Årets plakat gikk til Trondheimsfestivalen Pstereo som også er ny av året.

 
For første gang delte Norske Rockfestivaler ut en Ærespris. Den gikk til Vikafestivalen (tidligere Sjonstock) i Mo i Rana for lang og tro tjeneste. Vikafestivalen har deltatt på alle festivalseminarene, nå det 10. i rekken, er viktige nettverksbyggere og flinke til å dele av kompetansen som de har bygd opp over mange år.

 

Les mer om festivalene her:

www.storasfestivalen.no

www.granittrock.no

www.hovefestivalen.no

www.pstereo.net

www.vikafestivalen.no

Norske Rockefestivaler er et fagråd for festivalmedlemmene i Norsk Rockforbund. På det årlige festivalseminaret møtes medlemmene for å utveksle erfaringer og kompetanse. Festivalene i Norsk Rockforbund hadde i 2007 hjelp av ca 15.000 frivillige til å lage festival for ca. 500.000 besøkende. Kun 5 festivaler melder om røde tall, så festivalsommeren må sies å ha vært vellykket.