Pressemelding: Sparebankstiftelsen DnB Nor bevilger 3.000.000 til Musikkbinger!

30.11.2007
Norsk Rockforbund, by:Larm og Norsk Musikkråd har fått på plass hele 3 millioner kroner til å utvikle og bedre rammene for norsk musikkliv. Med støtte fra Sparbankstiftelsen DnB NOR får vi endelig realisert drømmen om å bygge og utplassere hele 6 musikkbinger på Østlandet. Dette vil forhåpentligvis bidra til økt rekruttering av unge musikere, slik fotballbinger har bidratt til økt spilleglede og rekruttering for unge fremadstormende fotballspillere.

PRESSEMELDING:

Fra by:Larm, Norsk Musikkråd, Norsk Rockforbund og Sparebankstiftelsen DnB NOR:

Sparebankstiftelsen DnB Nor bevilger 3.000.000 kroner til Musikkbinger!

I dag finnes det kun 20 musikkbinger mot 2000 fotballbinger i Norge, men nå har by:Larm, Norsk musikkråd og Norsk Rockforbund  i samarbeid fått på plass hele 3 millioner kroner til å utvikle og bedre rammene for norsk musikkliv.

Med støtte fra Sparbankstiftelsen DnB NOR får vi endelig realisert drømmen om å bygge og utplassere hele 6 musikkbinger på Østlandet. Dette vil forhåpentligvis bidra til økt rekruttering av unge musikere, slik fotballbinger har bidratt til økt spilleglede og rekruttering for unge fremadstormende fotballspillere.

En musikkbinge er et mobilt øvingslokale som bygges i en konteiner og kommer ferdig levert med fullt musikkutstyr. Målet vårt er å få på plass enda flere slike musikkbinger over hele landet i årene som kommer, derfor er vi alle meget fornøyde med å bygge første sten på fundamentet.

Sissel Karlsen representerer Sparebankstiftelsen Dnb NOR og mener at prosjektet er svært utradisjonelt og kreativt, samtidig som det er funksjonelt:

- Vi er alltid på let etter gode prosjekter som tilfredsstiller våre formål og kriterier. Musikkbinger / mobile øvingslokaler-prosjektet passer godt inn i vår visjon om å utløse gode krefter. Sparebankstiftelsen DnB NOR ønsker å gi pengebidrag til tiltak som mange får glede av. Derfor støtter vi gjerne prosjekter som har verdi over tid, engasjerer mange, skaper aktivitet, bidrar til dugnadsånd og er kulturbyggende.

- Musikklivet har stort behov for øvingslokaler. Der hvor idretten etter hvert har gode baneforhold over hele landet, så spiller fremdeles store deler av musikklivet på grusbaner. Det finnes i dag over 2000 Ballbinger og til sammenligning bare 20 Musikkbinger.

Sammen med offentlige tildelinger fra Kulturdepartementet og kommuner, gjør dette Norsk musikkråd og Musikkverkstedordningen i stand til å plassere ut mange nye Musikkbinger i 2008, mener Norsk musikkråds Morten Hagevik som også fremhever at samarbeidet mellom by:Larm, Norsk musikkråd og Norsk Rockforbund har vært svært nyttg:

- Vi sitter alle på ulik kompetanse og ulike nettverk som vi utnytter til beste for vårt felles mål: Å bedre hverdagen for ungdom og voksne innenfor ulike sjangre.

For Norsk Rockforbund og by:Larm er en støtte til musikkbinger ensbetydende med å bedre rammene for norsk musikk, og man håper at musikkbingene kan skape stor lokal aktivitet blant ungdom på Østlandet slik at flere spennende band kan komme ut av slike øvingslokaler en dag og skinne foran den internasjonale musikkbransjen på by:Larm.

- Norsk Rockforbund har jobbet for flere øvingslokaler i flere år, da vi mener dette er en av de viktigste kampsakene i norsk musikkliv for årene som kommer. Unge talenter trenger et sted å øve, og det utvikles gjerne gode lokale musikkmiljøer rundt rockeklubber, rockeverksteder og øvingsfellesskap, sier en stolt leder i Norsk Rockforbund Monica Larsson.

- Øvingslokaler er mangelvare på de aller fleste steder i Norge. Spesielt i byer er det vanskelig for unge talenter å få utfoldet seg. At by:Larm kan brukes til å sette fokus på dette, samt at vi kan brukes til å skaffe midler til dette er kjempebra, sier by:Larm general Erlend Mogård Larsen og fortsetter:

- Som en av Norges viktigste musikk-knutepunkter er jeg kjempestolt av å ha vært med å løfte 3 millioner til øvingslokaler. Og mer skal det bli.