Kreative rockere

29.11.2007
Audunbakken klare for by:Larm! Sammen med flere fra kunstnermiljøet i Sør-Odal utgjør Audunbakken "Kreativ klynge" som skal sette preg på Youngstorget i Oslo under by:Larm i februar 2008. Bakgrunnen for dette er by:Larms prosjekt "Nisjelandet" som gir 13 utvalgte prosjekter økonomisk støtte for å vise frem spennende ting som skjer i krik og krok av vårt langstrakte land.

Miljøet rundt Audunbakkenfestivalen er invitert til å sette særpreg på festivalen by:Larm i Oslo. Audun Hansen og Silje Øktner er stolte over å kunne promotere Sør-Odal. Festivalen by:Larm satser hovedsakelig på musikk og musikkbransjen, og legger stor vekt på å vise fram det som skjer i distrikts-Norge. I år presenterer de prosjektet Nisjelandet der det også skal vises at musikken kan settes inn i større sammenhenger.

Blant 147 søknader befant det seg flere kreative sør-odølinger, skriver avisa Glåmdalen, og derfor valgte ledelsen å sette sammen en «kreativ klynge» bestående av Audunbakkenfestivalen, Silje Øktners kunst, Henriette Eriksens bilder og Øktnerhuset. Audunbakkenmiljøet er et av 13 prosjekter som er utvalgt og skal i tillegg være hovedattraksjon på Youngstorget i Oslo 21.-23. februar. Festivalen er Nordens største musikkbransjetreff og er derfor en unik mulighet til å vise seg fram.

– Det er utrolig stort å få være med. Jeg er helt i hundre! Nå håper jeg at vi kan bli tatt mer seriøst og bli lagt merke til av viktige folk i bransjen, sier festivalsjef for Audunbakken, Audun Hansen, til Glåmdalen. Glåmdalen skriver videre at selv om nyheten er ganske fersk, har gjengen allerede begynt å planlegge. Ønsket er å lage en miniversjon av Audunbakkenfestivalen med tilkjørt grus, hjemmelaget scene og lapskaus. I tillegg skal Silje Øktner lage en diger skogboks der folk kan sitte mellom trærne og høre på fuglesang.

– Vi vil gi folk en liten smak på odalsmagi. Jeg håper utflyttede odølinger går forbi og blir imponert over hvilke skjulte perler som finnes i bygda, sier Silje Øktner til avisa.

De utvalgte får ti tusen kroner i prosjektstøtte, og de får også tilbud om veiledning til å utvikle konseptet. Audunbakkengjengen vil få dobbelt så mye penger for å kunne fullføre ønskene sine.

– Jeg tror de kan bringe mye identitet til festivalen vår bare de får det de trenger av armslag. Det er slike små, skjermede miljøer som ofte starter «en brann». Sør-odølingene er de som kommer til å være mest synlige under arrangementet, sier prosjektleder Mykland til Glåmdalen.

Audunbakken har også utmerket seg i Norsk Rockforbund-sammenheng, og har med sin sjarm og kreativitet flere ganger ligget godt an i kampen om den interne kollegaprisen Årets Festival. Men har de kommet noe lengre i planleggingen av hvordan de nå skal vinne Youngstorget?

- Vi har noen ideer, men venter i grunn på klarere retningslinjer for hva vi kan gjøre, hvor mye plass vi kan bruke. Vi har akkurat fått beskjed om at vi er med, så vi har ikke kommet så mye lengre akkurat nå. Men, vi skal lage en større greie og muligens delta på noen seminarer og foredrag. Vi blir det prosjektet som skal være mest synlig og får derfor dobbel støtte for å være hovedattraksjon.

I tillegg kan vi nevne at styremedlem i Norsk Rockforbund, Tor-Erik Munkvold, er involvert i et annet prosjekt som slapp gjennom nåløyet til Nisjelandet: blilyst. blilyst er et utviklingsprogram for ti kommuner i Sør-Trøndelag, Møre og Romsdal og Hedmark. De kommer med 4 melkeramper (!) til by:Larm. Tanken er å revitalisere melkerampa som konsept; et sted å samles, man får info, og melkerampa kan også fungere som en liten scene. Hver rampe får sitt kunstneriske uttrykk.