Mindre interesse for Zoom Urørt?

16.10.2007
I disse dager avholdes talentkonkurransen Zoom Urørt. For 11. året på rad skal lokale talenter velges ut, med en endelig finale i Oslo i november. Vinnerne sendes på en landsomfattende turné. I Stavanger opplever de lavere interesse og dårligere kvalitet enn tidligere skriver Ballade. – Det kan virke som en del band har misforstått litt. De tror kanskje det er nok å ligge inne på MySpace, men jeg vil nok tro at nye artister er tjent med å være tilgjengelig i flest mulig kanaler. Kanskje de rett og slett er litt giddalause, og da fortjener de heller ikke å være med på Zoom Urørt, sier Checkpoints Tom Brekke til Ballade.

Konkurransen Zoom Urørt er et samarbeid mellom uavhengige klubber i Norges største byer, Norgesnettet og NRK P3s Urørt-redaksjon. De to beste bandene sendes på en omfattende Norgesturné som inkluderer spilling under bylarm. Hensikten med denne turnéen er å gi banda turnéerfaring og eksponering på landsbasis.

I Rogaland var det i år 11 band som kjempet om å bli den lokale vinneren i løpet av fire kvelder, men konkurransen blir ikke like hard som i fjor, da seks kvelder var satt av til bandene.

Giddalause artister? spør Ballade. Daglig leder på Checkpoint, Tom Brekke kan fortelle at interessen ikke har vært like stor i år som tidligere, og at kvaliteten heller ikke har vært høy nok til å forsvare et større program. – Jeg vet ikke helt hva dette skyldes, men jeg har hørt enkelte uttale at de ikke ligger på Urørt, og gidder ikke registrere seg der bare på grunn av denne konkurransen. Det synes jeg er et tåpelig argument.

I år plukkes artistene rett fra Uørt sin base, ikke med egen påmelding. – Det kan virke som en del band har misforstått litt. De tror kanskje det er nok å ligge inne på MySpace, men jeg vil nok tro at nye artister er tjent med å være tilgjengelig i flest mulig kanaler. Kanskje de rett og slett er litt giddalause, og da fortjener de heller ikke å være med på Zoom Urørt, sier Brekke til Ballade.

Fornøyde lenger sør

Louis Holbrook på Charlie’s og ansvarlig for den fine konsertserien TrashPop, meddeler derimot om ”stormende jubel” i Kristiansand, som for første gang arrangerer Zoom-konserter i år. – Vi hadde 37 påmeldinger totalt. Sammenlignet med andre arrangementer av denne typen er ikke det så helt galt, selv om det heller ikke akkurat er helt ”bananas”, sier Holbrooke til Ballade.

Oslo blomstrer

Bookingansvarlig på Garage Oslo, Jonas Thire, har ikke notert noen merkbar nedgang i interessen for Zoom Urørt i Oslo. Med 188 påmeldte var det i hvert fall nok å velge mellom, kan han fortelle til Ballade i dag. – Zoom har blitt en ganske kjent merkevare, det er noe alle vet hva er. Dessuten er det kult å spille i band i Oslo for tiden. Det er store muligheter for undergrunnsband å få spillejobber, med en rekke nisjeklubber som for eksempel Maiden og Verkstedet. Jeg synes kvaliteten var veldig bra her i år, og selv om det er mye av de samme navnene som vi har sett før, så har vi også plukket en del nykommere.

Les hele artikkelen på www.ballade.no