Gratis hjelp til økomat-interesserte arrangører!

15.10.2007
Norsk Rockforbund har inngått et samarbeid med organisasjonen Oikos og sammen kan vi nå tilby alle medlemmer i Norsk Rockforbund gratis hjelp og rådgivning dersom dere ønsker å servere økologisk mat på arrangementene deres. Oikos startet å jobbe med festivaler allerede i 2003 da de inngikk et samarbeid med Øyafestivalen. Flere festivalar tok i 2006 kontakt med Oikos for å få hjelp til å ha økologisk mat på deres arrangement. Dette har resultert i et flott samarbeid.

Norsk Rockforbund har inngått et samarbeid med organisasjonen Oikos. Dette betyr at du og dine kan få gratis hjelp om dere ønsker økologisk mat på deres arrangement.

Oikos er fellesorganisasjonen for økologiske forbrukere og produsenter, stiftet 3. september 2000.   Organisasjonen arbeider for å fremme målene og idegrunnlaget i økologisk landbruk og styrke det økologiske miljøet i Norge. Medlemmene består av både produsenter og forbrukere, i 2007 har Oikos ca 1800 medlemmer.

Oikos festivalarbeid startet allerede i 2003, da de inngikk et samarbeid med Øyafestivalen. Målet var og er at all mat som lages på festivalen er av økologiske råvarer. Flere festivalar tok i 2006 kontakt med Oikos for å få hjelp til å ha økologisk mat på deres arrangement. I 2007 fikk man  innvilget midler fra Statens Landbruksforvaltning (SLF) til å ansette en person som jobber med dette på fulltid.

Formålet med prosjektet er å utarbeide en permanent tilrettelegging av økologisk matservering for alle større arrangement som ønsker økologisk mat og vil profilere dette.

Du kan få hjelp til blant annet:

  • Meny
  • Leverandører
  • Koordinering/organisering
  • Profilering