Elverum Bluesklubb er vertskap for Landsmøte 2008

17.10.2007
Elverum Bluesklubb skal være vertskap for Norsk Rockforbunds landsmøte 2008. Dato er 4. – 6. april, på Elverum, så sett av datoene allerede nå. Dette er første gang en bluesklubb er vertskap for landsmøte i Norsk Rockforbund og vi gleder oss masse til å besøke denne aktive gjengen på Elverum!

- Vi er veldig glade for at Elverum Bluesklubb ble valgt til å være vertskap, sier leder Jan Vidar Lonkemoen. – Vi er veldig spente på hvordan dette blir. Vi har arrangert unionsmøte for alle bluesklubbene tidligere, men det å være første bluesklubb som arrangerer Norsk Rockforbunds landsmøte gjør det jo noe spesielt. Jeg regner med at vi ble valgt på grunn av konseptet vi søkte på, med alt samlet på ett sted og fordi vi er flinke til å arrangere større arrangement (Jepp! Red anm.)

Elverum Bluesklubb arrangerte samling for Norsk Blues Union i 2004 med til sammen over hundre deltagere og et forrykende liveprogram. I tillegg arrangerer de hvert år små festivaler som Bakgårdsblues i juni og Oktoberfest. Klubbkonsertene og festivalene får besøk av artister fra både inn- og utland.

Årets Oktoberfest gikk av stabelen 12. og 13. oktober og var vellykket arrangementsmessig og publikum storkoste seg. Dessverre var det en liten publikumssvikt på lørdagen som førte til et underskudd i stedet for overskuddet de hadde forventet. – Utfordringen er jo å få folk til å komme på konsertene, der har vi et stort forbedringspotensial. Men, vi gir oss ikke av den grunn, oktoberfesten er kommet for å bli, slår Jan Vidar fast.

”Elverum”, sier du?

Ja, for hva skjer egentlig i Elverum? Foruten bluesklubben er det for tiden Styx, studentene og kulturhuset som arrangerer konserter i sjangere som de kan sammenligne seg med. Av artister gror det visst godt i de yngres rekker og hele seks band fra Ungdommens hus spilte på ”Lokket” under årets Bakgårdsblues.

For unge, rockeinteresserte i dag er kanskje det første man forbinder med Elverum det lovende bandet Jaqueline, men i følge Jan Vidar har det gjennom de siste 30 årene vært mye over 100 band med røtter i Elverum: – For å nevne noen utenom Jaqueline som har satt spor etter seg utenfor Elverum må jeg nevne Ompakara, Katthult, Teencats, Powerful Stuff og Built for Speed og sikkert mange flere også. Monsteres var et band som herjet Hedmark på 50/60-tallet og som sikkert mange i den eldre garde kjenner.

Aktiv bluesklubb

Nå som Oktoberfesten er over skal klubben konsentrere seg om å planlegge blant annet landsmøtet, men med den årlige julefeiringen, en gjenforeningskonsert, 10 års feiring for Noise Pollution i slutten av februar og eget 10-årsjubileum blir 2008 et travelt år. Men for en aktiv klubb er det også utfordringer: – Vår største utfordring er definitivt å dra nok folk på konsertene, mener Jan Vidar. – Vi har dessuten hatt en vervekampanje av nye medlemmer i år for å innta Topp 10 over store klubber i BluesNews. Vi klarte 30 nye som det dessverre ikke var nok for å nå opp, men vi skal kjøre en ny storsatsning i starten av 2008 så vi ses på topp 10 om ikke lenge!

I løpet av ti år med klubbdrift har det selvsagt skjedd mye rart som det har blitt mange artige historier ut av. Det Jan Vidar husker best er fra en konsert med Rockats i 2004. Siste settet de spilte varte i nesten 2,5 time. – Jeg vet ikke hvor mange ganger vi var oppe på scenen for å takke band og publikum for kvelden, men de fortsatte bare å spille. Flere lokale helter som Stein-Erik Reiten og Anders Westhagen var på scenen og spilte sammen med dem. Til slutt skrudde eieren av stedet av lyset i lokalet og gikk rundt og annonserte at han stengte og at alle måtte ut. Så der fikk både vi og publikum valuta for penga!

—-

Altså:

Landsmøte i Norsk Rockforbund

Sted: Elverum (Hedmark)

Tid: 4. – 6. april 2008