Dryss av heder og ære over lokale ildsjeler

13.12.2006
Den siste tiden har vi til vår store glede sett at en rekke sentrale personer i våre medlemsklubber har fått hederspriser, kulturpriser og røkelse og myrra for sin innsats for og arbeid med festival, rockeklubb og bluesklubb. Ingenting gleder oss mer enn å kunne gratulere så mye!

13/12/2006

Bukta får Tromsø kommunes hederspris!

Buktafestivalen er tildelt Tromsø kommunes hederspris for 2006. Prisen ble overrakt av ordfører Herman Kristoffersen under dagens kommunestyremøte på rådhuset i Tromsø. - Vi er utrolig glad og stolt for at festivalen har blitt lagt merke til og at vi får en slik utmerkelse. Dette tar vi som et anerkjennelse for at vi faktisk har gjort noe riktig og verdifullt for byen Tromsø, sier festivalsjef Robert Dyrnes.

Bukta-ledelsen takker spesielt de frivillige og samarbeidspartnere: - I dag kan vi unne oss selv en klapp på skulderen og gi ære til en dyktig og etter hvert rutinert festivalstab, som startet med en gal idé og frivillig pågangsmot og som har vokst til å bli en av Norges beste rockfestivaler og er en etablert kulturaktør i Tromsø. Vi må også nevne at Buktafestivalen ikke hadde vært mulig uten uvurderlig hjelp fra våre gode samarbeidspartnere og hundrevis at dyktige frivillige. Disse vil vi rette en stor takk til og dele prisen med!

Den siste uka har det vært heftig debatt i media om festivalen skal få bli værende på området i Telegrafbukta. Festivalledelsen ser på prisen som et positivt signal fra kommunen. - Vi ser på dette som starten til et enda bedre samarbeid med Tromsø kommune i årene som kommer, sier festivalsjefen.

Eidsvolls «man in black» fikk kulturpris

- Jeg har aldri tenkt over at det er kultur det vi driver med, sa Piters, også kjent som Vidar Pettersen, til Eidsvoll Ullensaker Blad. Torsdag i forrige uke fikk Pettersen som har vært leder av Eidsvoll Rock & Bluesklubb gjennom 20 år, Eidsvoll kommunes kulturpris. Og det er en svært gjev pris, den deles kun ut hvert fjerde år.

Eidsvoll Ulensaker Blad sier at mange vil si "Endelig". Som leder av en av Norges eldste rock- og bluesklubber har det vært både opp- og nedturer, men tjue år i ledervervet sier bedre enn noe at dette er en mann som aldri har gitt opp. Eidsvoll Rock & Bluesklubb lever nå i beste velgående. Publikumsoppmøtet på gamle Nebbenes Kro er svært godt, og det er både norske og utenlandske artister som tar turen til Eidsvoll.

- Vidar Pettersen har gjort en betydelig innsats for kulturlivet i Eidsvoll. Han er selve personifiseringen av blues- og rockeklubben vår. Piters har gjort det meste - alt fra å henge opp plakater til å ta imot kjente musikere. Eidsvoll Rock- og bluesklubb er ikke bare kjent i hele Norge, men også i utlandet, sa leder av kultur- og næringsutvalget i Eidsvoll kommune, Einar Madsen.

Porsgrunn kommunes kulturpris til R.I.P.

Rockeklubben i Porsgrunn ble årets kulturprisvinner for innsatsen de har gjort, og inspirasjonen de har gitt videre, gjennom 15 år. For dugnadsånd og arbeid opp mot kommune og politikere ble Rockeklubben i Porsgrunn ved Pål Berby og Tove Nystrand gratulert med 10.000 kroner. Det er penger som kommer godt med i klubbkassa og for konsertene de arrangerer på Sort & Blå Scene.

For mange artister er R.I.P. kanskje best kjent for å la artistene overnatte hjemme hos Pål og Tove. Her er det egne rom og senger, og i følge ryktene serveres det hjemmelaget og rykende fersk frokost før avreise. For de 10.000 kronene skal det arrangeres flere konserter, eller som klubbrepresentantene lattermildt sa til avisa Varden: - Eller legge artistene inn på hotell for en gangs skyld! Det spørs om det ikke blir et skuffa rockeband i så fall…

Rana kommunes kulturpris til Mads Mjelle

Det begynner å bli en god stund siden, men vi forteller gjerne gode nyheter en gang til. 15. november fikk Mads Mjelle, festivalsjef for Vikafestivalen i Mo i Rana og styremedlem i Norsk Rockforbund, Rana kommunes kulturpris. Prisen var på 15.000 kroner og et grafisk trykk.

"For en gangs skyld ble han stille" skrev Rana Blad, men Mads fikk allikevel sagt noen takkens ord: - Dette er veldig flott og en stor anerkjennelse. At jeg får prisen bryter med et slags mønster over hvem som vanligvis får prisen. Jeg kommer fra en litt annen bransje, men jeg synes det er veldig artig at populærkulturen får denne formen for anerkjennelse.

For lesere av hjemmesidene til Norsk Rockforbund er Mads kanskje best kjent fra ex-sivilarbeider Luckys artikkel med tittelen "Det ringte en bjelle for Mads Mjelle". Artikkelen har dessverre forduftet i overflytting av hjemmesidene, men essensen av den lever: Sjekk med din kommune om den har lederutviklingsstipend. Der kan dere antageligvis søke støtte om reisetilskudd til for eksempel Norsk Rockforbunds seminarer, by:Larm osv.!

 

- Guro Midtsund