Regnfull, morsom, tettpakket og vellykket festivalseminar på Vestlandet

06.11.2006
I helgen var over 30 festivaler og 80 deltagere fra hele landet samlet til festivalseminar hos Malakoff Rockfestival i Nordfjordeid i Sogn og Fjordane. Både seminaret og helgen ble meget vellykket, morsom og annerledes. Med typisk vestlandsvær, øs pøs regnvær, samt tilsammen fire timers busstur og ferjetur for å komme seg til og fra konsert i Ørsta lørdag kveld ble en nyttig erfaring for festivalarrangører fra hele landet.

06/11/2006

 

Allerede ved ankomst på seminaret fredag ettermiddag var festivaldeltagerne høye på kokekaffi og vestlandske sveler… Selveste fylkesordfører i Sogn og Fjordane åpnet seminaret, sammen med ordføreren i Eid Kommune. En musikalsk overraskelse var det spastiske bandet That Special Monkey Hug fra Eid, og deltagerne kjempet om heder og ære i PopQuiz ledet av NRK Svisj sjef Amund Simensen.

Lørdag sto faglige innlegg i kø. Spesielt interessant var MMI's foredrag om trender innenfor sponsormarkedet. Det viktigste for festivalene var de nye undersøkelsene som viser at folk flest blir mer og mer interessert i kultur vs idrett, og at kultursponsing blir stadig mer populært og vanlig blant norske bedrifter.

Gubberock?

Øyvind Holen fra Ny Tid kåserte over Gubberocken som feier over det norske land, med bare førtiåringer som topper festivalplakatene og VG-lista. Her må noe gjøres! Denne problemstillingen ble også heftig debattert i paneldebatten senere på dagen sammen med diskusjon om artisthonorarene er for høye, festivalenes ansvar for klubbene og helårsdrift, og hvilke norske headlinere kommer til å gå igjen på alle festivalplakatene neste år?

Lørdag kveld var det duket for festmiddag og deretter konsert på Ørsta-klubben Rust, en av Norges beste klubbscener. For urbane festivalarrangører var lørdagsvorspiel (og nachspiel…) på buss og ferje for å komme seg på konsert en både morsom og lærerik opplevelse. På Rust ble Årets Festival og Årets Festivalplakat kåret og de stolte vinnerne ble:

Årets festival 2006

Vinjerock i Eidsbugard (med en fastboende!) midt i vakre Joutnheimen, 1060 meter over havet, ble utnevnt til den gjeve prisen som Årets festival, og Fucking North Pole festival, i Tromsø, fikk for andre år på rad (!) prisen for Beste festivalplakat. Gratulerer til dere begge!

Søndag avholdt Norske Rockfestivaler (NRFE), altså festival-avdelingen i Norsk Rockforbund, sitt årsmøte og valgte nytt fagråd (tillitsvalgte):

Linnea Svensson, leder, Øyafestivalen i Oslo.

Ottar Schanke Eikum, Malakoff Rockfestival, Nordfjordeid

Heidi Remmen, Infernofestivalen, Oslo

Torbjørn Valum, STUDIO, Oslo

Frode Nakken, Raumarock, Åndalsnes

Norske Rockfestivaler og Norsk Rockforbund takker alle deltagere for en fantastisk morsom helg! Vi gleder oss allerede til neste år, og til festivalsommeren 2007!

En spesiell varm takk til Malakoff Rockfestival og Nordjordeid Hotell for usedvanlig god service, vi kommer gjerne tilbake!

Les mer her:

www.vinjerock.no

http://www.fuckingnorthpole.com/

www.malakoff.no

http://www.smp.no/default.asp?page=1024&item=758750,1

http://www.rustclub.no/