Pressemelding: Vinjerock i Jotunheimen kåret til Årets festival 2006

06.11.2006
Tradisjonen tro samles blues- og rockfestivalene i Norsk Rockforbund til festivalseminar første helgen i november. I år deltok 85 deltagere fra 31 festivaler fra hele landet, noe som er deltagerrekord. Et av høydepunktene på festivalseminaret er den uhøytidelige, men likevel svært gjeve, årlige kåringen av Årets festival og Årets festivalplakat. Det er festivalene som deltar på seminaret som stemmer frem en vinner – en festivalkollega – etter at alle festivalene har presentert seg for hverandre. Hoppende glade mottok de unge ildsjelene fra VINJEROCK i Jotunheimen, prisen som Årets festival 2006 på konsertscenen Rust på Ørsta der utdelingen foregikk.

06/11/2006

Vinjerock mottok et diplom som synlig bevis på at de er vinneren av Årets festival 2006. Festivalsjefen Eirik Høyme Rogn uttalte etter å ha blitt utropt som vinner:

- Nå blir det Vinjerock neste år også! Dette var en enorm inspirasjon for oss. Vi arrangerte festivalen for første gang i år langt uti "ødemarka", men gikk ganske mye i underskudd, derfor er det vanvittig moro at vi blir lagt merke til av andre festivaler.

Nødordbok, grønn profil og Vinje som hippie

Vinjerock ble arrangert i Jotunheimen, 1060 meter over havet, i Vang Kommune i Valdres. Festivalområde er i enden av en tre mil lang grusvei, der det kun finns en fastboende. I år spilte blant annet Dumdum Boys, Thomas Dybdahl, Ken Hensley (UK) og Minor Majority, samt mindre kjente band som Heroes and Zeros og Ogobor.

Festivalen utmerket seg med en klar miljøvennlig og grønn profil på et usedvanlig festivalområde, samt sin egen nødordbok til gjestene slik at de kunne kommunisere med de innfødte… Festivalen tilbydde også både fjellturer og fisketurer mellom konsertene, samt en lokal matprofil, med lokalt brygget øl, reinsburger og tørket kjøtt. Festivalen er oppkalt etter dikteren Aasmund Olavsen Vinje, som var den første hyttebyggeren på Eidsbugarden, der festivalen finner sted.

Festivalsjefen Eirik Høyme Rogn mener at Aasmund Olavsen Vinje var Norges første hippie, blant annet fordi han gikk sine egne veier og det prøver Vinjerock-festivalen også i gjøre.

Les mer om vinnerfestivalen og se de fantastiske bildene her: www.vinjerock.noHedersprisen
Årets festival er tidligere blitt vunnet av blant annet Ole Blues Music Festival i Bergen, Månefestivalen i Fredrikstad, Krocketfestivalen I Halden. I 2005 ble det delt seier mellom Malakoff Rockfestival og Bukta-festivalen i Tromsø.

Årets festivalplakat: til Fucking North Pole for andre år på rad!

Prisen for Årets festivalplakat gikk, for andre år på rad (!) til Tromsø, og den lille uavhengige festivalen Fucking North Pole. Festivalen arrangeres et par ganger i året, med fokus på hard-core, ska og pønk, samt billig eller gratis inngang for publikum. Festivalplakaten vil bli satt i glass og ramme og blir hengende på Norsk Rockforbunds kontor i Oslo, til inspirasjon og glede for ansatte og besøkende.

Helgen ble ellers en feiring av nok rekordsommer for festivalene, men samtidig viet flere faglige temaer med fokus på programmering og markedsføring for festivalene, debatter, erfaringsutveksling og sosialt samvær. Les mer på www.norskrockforbund.no

Norsk Rockforbund gratulerer Vinjerock og Fucking North Pole og ønsker lykke til videre!

For kontaktinformasjon, intervju og bilder:

Festivalsjef Vinjerock, Eirik Høyme Rogn, 971 09 903

Fucking North Pole-festivalen, Robert Dyrnes 900 11 783

Daglig leder i Norsk Rockforbund, Monica Larsson, 9702 2420