Festivalstøtteordningens tildeling: Gledelig økning til populærmusikkfeltet

13.12.2005
I Statsbudsjettet for 2006 ble Norsk Kulturråds Festivalstøtteordningen økt med hele 3,5 millioner kroner. Norsk Rockforbund har jobbet for en slik økning i flere år, og vi var derfor spente på å se om populærmusikkfeltet ble tilgodesett i årets festivalstøttetildeling. Det kan vi konstantere at det ble, med en økning på hele 965 000, er dette en god dag for mange av Norsk Rockforbunds medlemsfestivaler.

13/12/2005

Blant festivaler som fikk tilskudd er metalfestivalen Hole in The Sky i Bergen, Notodden Bluesfestival, Månefestivalen i Fredrikstad, Ekstremsportveko på Voss, Karlsøyfestivalen og Slottsfjellfestivalen i Tønsberg. Bergenfest fikk en økning i tilskuddet på hele 200 000 kr.

- Vi er svært fornøyd med at mange rock, pop og bluesfestivaler har fått økt støtte, sier Styreleder Kjartan Aa Berge i Norsk Rockforbund. Norsk Rockforbund registrerer en positiv kursendring i tildelingspolitikken og forventer at dette også blir fulgt opp de neste årene. Samtidig registrerer vi at de største festivalene, feks. Norwegian Wood, Øyafestivalen og Quartfestivalen, ikke har fått innvilget sine søknader, noe vi syns er svært beklagelig. Disse festivalene har vært fyrtårn i norsk festivalvutvikling i flere år, og holder svært høy kunsterisk kvalitet. Festivaldrift er fortsatt ekstremsport selv for de største festivalene. Norsk Rockforbund håper derfor de største festivalene er tilbake på tilskuddslisten neste år.

 

Vi ringte styreleder Kjell Olav Huslid i Månefestivalen i Fredrikstad. Festivalen gikk i underskudd i 2005 etter tre dager med regn.

- Hallo Fredrikstad! I tildelingen for 2006 har Månefestivalen fått hele 200 000 kr - gratulerer! Dette må jo være en vitamininnsprøytning for å videreføre festivalen?

- Så fantastisk! Dette var kjempemorsomt å høre!! Ja, nå ligger det an til ny festival i 2006. Vi jobber hardt for å gjøre opp gjelda i 2005 og bli enige med kreditorene. Dette var gode nyheter.

Norsk Rockforbund gratulerer festivalene med tilskuddene og vi gleder oss allerede til festivalsommeren 2006…