Bli med på DUGNAD 2006!

19.12.2005
2. juledag er det ett år siden Tsunami-katastrofen i Sør-Øst Asia. I ukene som fulgte etter katastrofen sto deler av arrangør- og Musikk-Norge på hodet for å arrangere støttekonserter til inntekt for ofrene. Under paraplyen Dugnad ble det i januar 2005 samlet inn imponerende 2,5 millioner kroner. Uken 6. – 14. januar 2006 arrangeres Dugnad 2006: hvor arrangører og musikere over hele landet oppfordres til å ta i et tak i år også. Denne gang går inntektene til en mer usynlig katastrofe, barnekrigen i Nord-Uganda og Flyktningehjelpens arbeid der. Vi oppfordrer artister, arrangører og publikum til å støtte opp.

19/12/2005

Av og til får vi i Norsk Rockforbund utfordringer som er så viktige at vi ikke kan la være å gå videre med oppfordringen. Dette er en slik situasjon: å oppfordre våre medlemmer og andre til å arrangere DUGNADS-konserter i januar til inntekt for flyktninger i Nord-Uganda, en av de blodigste konfliktene i verden akkurat nå. Ett år etter den store Dugnaden i forbindelse med Tsnunamien, utfordres Musikk-Norge nok en gang til å bidra i DUGNAD 2006.

I 2005 sto over 250 band og artister på over 60 scener rundt om i Norge. 2,5 millioner kroner ble samlet inn og sendt videre til Røde Kors og Kirkens Nødhjelp som bidrag til hjelpearbeidet for tsunamiofrene. Norsk Rockforbund håper den enorme velviljen og engasjementet vi så under Dugnad 2005 videreføres til Dugnad 2006. Musikk Norge kan støtte ofrene for den glemte katastrofen i Nord-Uganda - både med penger og oppmerksomhet!Oslo er i gang!

I Oslo er allerede 14-15 arrangører klare, deriblant Mono, Garage, BLÅ, Internasjonalen, Muddy Waters med fler. Selve DUGNAD 2006 går av stabelen 6. -14. januar. Egentlig vil Dugnadsgjengen bare at dere skal gjøre akkuratt det dere gjør til daglig (arrangere gode konserter), men at dere én gang i året kan rette overskuddet av dette arbeidet i en retning vi kanskje ikke gjør så ofte. Denne gangen for bekjempelse av barnekrigen i Nord-Uganda.

Midlene som samles inn gjennom Dugnad/Prosentkampanjen i januar 2006 går uavkortet til interflyktninger i Nord-Uganda gjennom Flyktninghjelpen. Krigen i Nord-Uganda blir ofte kalt barnekrigen. Bare mellom juni 2002 og desember 2003 ble mer enn 12.000 barn bortført. I følge FN er mer enn 80 prosent av opprørssoldatene barn som er kidnappet."Vi er svært takknemlige for at det norske musikkmiljøet ønsker å fokusere på den glemte konflikten i Nord-Uganda. Ut fra konfliktens omfang, varighet og grusomhet er det både viktig og riktig å fokusere på en av verdens mest neglisjerte humanitære katastrofer." Sier pressekonsulent Roald Høvring i Flyktninghjelpen.

Under finner dere mer praktisk info. Dere kan også lese mer på www.dugnad.net og

www.prosentkampanjen.no . Les mer om Flyktninghjelpen her: www.nrc.no.På forhånd takk for hjelpen og lykke til!

Kontaktpersoner og litt om sekretariatet:

Kontaktperson for arrangører utenfor Oslo er Pål Solberg, paal@cafemono.no, mobil: 905 94 010.

Han kan hjelpe dere med kontrakter, spørsmål, tips, kontonummer etc etc.Ryggraden i Dugnad sitt arbeid er nettopp de lokale arrangørene. Det er dere som gjør dette prosjektet mulig. Infrastrukturen i organisasjonen fungerer slik at Dugnad har en bitteliten administrasjon i Oslo som jobber gratis med et prosjekt som i utgangspunktet er helt uten driftsmidler. Vår oppgave er å koordinere og aktivere, ikke produsere. Hvilket betyr at Dugnad er en festival båret av de enkelte initiativ som finner sted rundt om hos musikkarrangører og klubber.

Dugnad er en stiftelse registrert i Brønnøysund. Vi sørger for å ha systemer som løser de forskjellige spørsmålene rundt veldedig arbeid, vi sørger for å ha en felles front mot media og er en ressursbase for forskjellige spørsmål hva gjelder produksjon. Mens selve 'festivalen' / konsertene arrangeres av dere. Vi ønsker ikke å trykke en festival ned over hodet på noen, men håper på å nå frem til en gruppe initiatiativtakere som ønsker å bidra med akkuratt det dere kan best: Nemlig å gjøre kulturarrangementer.

Dugnadsfestivalen går av stabelen allerede 06 til 14 Januar 2006. Så vi og dere har altså ikke mer enn tid av veien for å få dette på beina. Dugnad ønsker derfor at så mange som mulig så snart som mulig begynner å tenke på arrangementer. Vårt mål i denne saken er todelt, det ene er å samle inn penger til et viktig formål. Mens det andre er å sette fokus på en konflikt som verden ikke ser, dette er nesten like viktig som selve pengeinnsamlingen. Disse to faktorene er greit for dere å ha i bakhodet under planleggingen.

Når det gjelder markedsføring så jobber sekretariatet hardt med dette om dagen. Men også

her er det viktig at dere benytter deres egne kanaler, nettsider, flygere o.a i den forbindelse.  Flyers kan dere får tilsendt allerede nå.

Lykke til!