Malakoffrockfestival i Norfjordeid og Bukta-festivalen i Tromsø, kåret til årets festival

07.11.2005
Tradisjonen tro samles blues- og rockfestivalene i Norsk Rockforbund til festivalseminar i november. I år deltok 75 deltagere fra 27 festivaler fra hele landet. Et av høydepunktene på festivalseminaret er den årlige kåringen av ”årets festival” og ”årets festivalplakat”. Det er festivalene selv som stemmer frem en vinner etter at alle festivalene har presentert seg for hverandre. I år var festivalseminaret lagt til Bergen og lokal arrangør var Lost Weekend festivalen på Askøy.

07/11/2005

I år ble det delt seier - etter en ekstraomgang - og vinnerne ble:

· For andre år på rad (!) den sjarmerende Malakoffrockfestival i Nordfjordeid. Det er første gang at en festival vinner denne prestisjetunge prisen to år på rad. Malakoff ble arrangert for 3. gang i 2005, og har utmerket seg som en kreativ festival, med verdens yngste festivalsjef, godt lokalt samarbeid og stort publikum i en liten bygd.· Nykommeren Buktafestivalen i Tromsø, arrangert første gang i 2004 med hele 11 000 besøkende i 2005. Bukta presenterte et imponerende program, men flere internasjonale band, gratiskonserter og festival i vakre omgivelser. Bukta har som mål å bli Norges beste festival.

Hedersprisen "årets festival" er tidligere blitt vunnet av blant annet Ole Blues Music Festival i Bergen, Månefestivalen i Fredrikstad og Krocketfestivalen I Halden.

Les mer om vinnerne her:

http://www.malakoffrockfestival.com/index.php?sid=0&artid=53

http://www.bukta.no/om.html

Prisen for "Årets festivalplakat" gikk også til Tromsø, og den lille uavhengige festivalen Fucking North Pole. Plakaten vil bli satt i glass og ramme og vil bli hengende på Norsk Rockforbunds kontor i Oslo, til inspirasjon og glede for ansatte og besøkende.

Helgen ble ellers en feiring av tidenes festivalsommer, men samtidig viet flere faglige temaer med fokus på en stadig kvalitetsutvikling for festivalene.

Norsk Rockforbund og Norske Rockefestivaler gratulerer og ønsker lykke til videre!

Kontaktinformasjon:

Daglig leder Norsk Rockforbund: Monica Larsson: 97 02 24 20

Festivalsjef Malakoffrockfestival: Alexander Pavelich: 9054 1224

Festivalsjef i Bukta og Fucking North Pole: Robert Dyrnes: 900 11 783