Ting og tang eller hygge og sang?

01.12.2005
Er du lei av å gi slips, nipsegjenstander og ubrukelige ting i plast til jul? Da har vi et forslag til deg. Grønn Hverdag har satt i gang en kampanje for å gi folk opplevelser i stedet for ting. – Vi er blitt rike på ting og fattige på tid, sier de.

01/12/2005

Julestriden er godt i gang, og handelsstanden gnir seg i hendene. De skal selge oss elektriske toalettbørster og ta 3 betal for 2 stygge gensere som vi kan gi til slekt og venner. Kanskje på tide å finne på noe nytt? Vi har slått av en prat med Eline Skumsnes Moe fra Grønn Hverdag og Ane Marte Hammerø fra Jazid Jazzklubb. De har nemlig et godt alternativ!- Hva er det for noe smart som Jazid Jazzklubb har funnet på da, Ane?- Vi har laget et kort som gir adgang til fire konserter hos oss i vårsemesteret. Det er et klippekort, og man kan velge fritt mellom sju vanlige fredagskonserter med to band og/eller den lille festivalen vår "Nyzz".- Dette er vel søt jazzmusikk i din ører, Eline?- Absolutt, dette er helt i tråd med vår kampanje. Dessuten er det jo fint for klubben også. De får solgt flere billetter, og gjerne lokket ut folk som ikke ville kommet ellers.- Ekstra inntekter, nytt publikum og mindre søppel. Topp stemning! Men hva gjør egentlig Grønn Hverdag oppi det hele?- Vi har laget litt kampanjemateriell som vi deler ut gratis. For det første har vi noen fine gavekort som man kan bruke til å gi bort tid og opplevelser. For det andre har vi en kampanjeplakat som man kan henge i inngangen til klubben eller ved billettluka.For å få tak i gavekort og plakater fra Grønn Hverdag, send en epost til ostlandet@gronnhverdag.no.Her er det altså mulig å være økologisk og økonomisk på én gang. Øyafestivalen er i gang med en variant allerede. De kjører en julekampanje på festivalpass til kr. 975,- i perioden 1. - 24. desember.Les mer om Øyafestivalens julekampanje HERGrønn Hverdag har mange andre gode, miljøvennlige gavetips for den som trenger noen tips i julegavehandelen.Les mer om Grønn Hverdags julegavetips HER- Eh, kan vi få lov å reklamere litt for konserten vår på fredag, spør Ane på tampen.- Joda, klart det!- Fredag 2. desember arrangerer Jazid Jazzklubb JuleJam på Fyrhuset Café kl. 19:00.Les mer om Jazid Jazzklubbs JuleJam HER

- Trond Bjørknes