Vellykket FaSt-samling i Kristiansand Rock City!

01.01.0001
Femten studentsamfunn møttes i helga til en meget vellykket FaSt-samling i Kristiansand. Østsia studenthus var en utmerket vert for årets samling, og delegatene moret seg fra morgen til kveld med faglig påfyll, konserter og mye mer. Les alt om det her!

15/09/2004

Fredag

Fredag åpnet med en presentasjon av Norsk Rockforbund og FaSt for å oppdatere den jevne delegat på hva som har skjedd siden sist og hva som står på dagsordenen nå om dagen. Dagens faglige innslag var Elisabeth Dahl fra TONO som fortalte om hva TONO er og hva pengene våre egentlig går til. Etter middag boltret vi oss i de tilbud Kulturnatta hadde å by på denne fredagskvelden.

Lørdag

Lørdag ble innledet av daglig leder i FaSt, Guro Midtsund, som oppdaterte forsamlingen på arbeidet med "Studiepoeng for frivillig arbeid". Christian Berg fra Studentsamfunnet i Vestfold orienterte om deres arbeid på vei til den studieordningen de har oppnådd i dag. Han ga også mange og gode tips til hvordan arbeide opp mot skolen for å komme dit de har kommet.

Dagen fortsatte med Lars Ljosland fra Energimølla i Kongsberg som tok for seg den lille skrifta i kontrakter. Med utgangspunkt i NRFs fantastiske standardkontrakt viste han med eksempler fra studentvirkeligheten hvor raskt man kan rote det til…

På den påfølgende workshopen kunne man enten følge Lars Ljosland og hans gode tips til søknadsskriving og støtteordninger, eller sette musikk i fokus sammen med NRFs egen Trond Bjørknes. Mellom alle de verktøymessige innslagene vi har på kurs og samlinger må vi ikke glemme at det er musikk vi liker aller best! Det ble spesielt diskutert om vi skal se på mulighetene for å samarbeide om en felles turné.

Etter lunsj hadde Kjersti Vikør, nestleder i NRF-styret, en innledning om næringsdrivende medlemmer. Det er en pågående diskusjon i NRF om vi skal åpne for medlemmer som per i dag ikke har adgang til NRF. Kjersti prøvde så godt hun kunne å provosere, men det så ikke ut til at studentsamfunnene har så mye i mot nye bekjentskaper.

Dagens siste organiserte aktivitet var gruppearbeid hvor FaSt-rådets forslag til handlingsplan kunne blitt et offer for maltraktering, men den så ut til å komme forholdsvis godt ut av det, kun med en liten turné på slutten!

På kvelden var det duket for årets infotainment. Vi var så heldige å få besøk av Torstein Holen, kjent både fra kulturseksjonen i Trondheim kommune, som plateselskapmogul og sjef for hip hop festivalen 2 x H. Den som ikke kan sin hip hop historie nå, den må stå!

Kvelden ble avsluttet med konsert med Gisli på Østsia og annen fest og moro…

Søndag

Da fagsjefen, FaSt-rådet og undertegnede planla årets FaSt-samling pønsket vi lenge på hva som kunne få søvnen ut av øynene på folket søndag morgen, og hva kunne ikke være bedre enn festivalsjef for Quarten, Toffen Gunnufsen! Toffen fortalte nye og gamle Quart-anekdoter og det tok ikke lang tid før alle satt som tente lys. Med tips og triks fra bookingens verden ble dette en fin avslutning på den faglige biten av årets FaSt-samling.

Søndagen og FaSt-samlinga ble rundet av med årsmøte, velsignelser, vin, takketaler og tårevåte avskjedklemmer. Vi ønsker det nye FaSt-rådet velkommen og lykke til på ferden!

FaSt-rådet 2004/2005 er:

Jo Rasmussen, Meieriet i Sogndal (og gammel hule(n)boer)

Ole Marius Torvik, ex Meieriet i Sogndal og Realistforeningen i Bergen

Janne Kristiansen, Folken i Stavanger

Vararepresentant:

Fredrik Dahl, Kroa i Bø

 

- Guro Midtsund