Året som gikk

13.12.2004
2004 har vært nok et begivenhetsrikt år for Norsk Rockforbund. Vi nevner blant annet ny daglig leder, Landsmøte i Tromsø med rekordmange delegater, medlemsrekord, Miljøhåndbok, flytting og suksessrike fagrådseminarer.

13/12/2004

Ny daglig leder

Ved årsskiftet takket Stein Andreassen for seg etter sju år i rockens tjeneste, og vi fikk ny daglig leder, Monica Larsson. Dermed fikk NRF TO kvinnelig ansatte. Undertegnede synes Monica har klart seg bra, et rivjern av ei jente!

Landsmøte i Tromsø

Til Landsmøte 2004 hadde vi rekordmange påmeldte, hele 130 delegater pluss styre, stell og gjester. I tillegg til sakene som skulle opp på Landsmøtet hadde vi foredrag om hørselskader og øresus og Per Kristian Olsen fortalte historien om The Pussycats. Konsertprogrammet var variert og hadde en ren nordnorsk profil. Studenthuset DRIV var en eminent vert og hele arrangementet gikk prikkfritt. En av tingene vi skal jobbe med i 2004 er opprettelsen av et eget fagråd for rockeklubbene. Vi fikk inn noen nye fjes i styret og gleder oss allerede til neste Landsmøte som skal være våren 2006.

Nytt krypinn

Rett over påske pakket vi sammen i Torggata bad hvor NRF da hadde holdt til i fem år. Nå bor vi sammen med en rekke andre musikkorganisasjoner i Kirkegata 20.

Mot sommeren stilnet det endelig litt av. Vi så frem mot det kommende røykeforbudet med spenning, oppfordret til å være frivillig på festivaler og dra på festivaler. Du kunne til og med vinne festivalpass til Roskilde som NRF samarbeider med.

Svartebørs

Norsk Rockforbund har i flere år jobbet med å forby organisert svartebørssalg av billetter. Høsten 2003 fattet Stortinget vedtak om at Regjeringen skulle vurdere ulike tiltak mot svartebørshandel. I sommer gikk saken ut på høring og Norsk Rockforbund følger saken tett. Svartebørshaier skal ikke få ødelegge for hardtarbeidende norske konsertarrangører og konsertglade publikummere!

Rekorder

Vi har satt mange rekorder i år! Antall delegater på Landsmøte, antall medlemsklubber og ikke minst kursrekord. I juni hadde vi hatt flere kurs enn i hele 2003! Dessverre satte en budsjettsprekk som følge av Landsmøtet, en stopper for kurshøsten, men fra 2005 er det fullt kjør igjen.

Bye, bye Lucky

I september takket sivilarbeider Einar "Lucky" Lukerstuen for seg. Etter en laaang høst uten sivilarbeider ønsker vi en ny sivilarbeider velkommen i 2005.

Politisk

Politisk har høsten vært tung og grå. Det lysnet mot sommeren med full seier i Kulturmeldinga, men kravene våre ble ikke innfridd i statsbudsjettet for 2005. Meget skuffende, dette hadde ikke rocken fortjent! Vi har derimot suksess på et annet område: Hørsel. Sammen med Hørselshemmedes Landsforbund drar vi i 2005 i gang en kampanje for å sette fokus på støyskader.

Presse

NRF har fått mye oppmerksomhet i pressen i år. Både i saker som Kulturmeldinga, rekordsommer for festivalene, statsbudsjettet og nå sist har vi markert oss i diskusjonen om klubbdød eller ikke. Det er veldig bra at NRF får markert seg i arrangørpolitiske spørsmål!

Seminarsuksess

Hver høst har alle NRFs fagråd seminar. Studentene møttes i Kristiansand i september og festivalfolket samme sted i november. Bluesgjengen møttes på Elverum i oktober. Alle seminarene var spekket med faglig kvalitet blandet med lett underholdning, og vi oppnådde målet vårt om å få satt fokus litt mer på det som er felles for oss alle: Musikken! Det kom også inn noen nye fjes i rådene.

Populære trykksaker

NRFs udødelige arrangørbibel "Feite Forestillinger - Hvordan arrangere vellykkede konserter" er en like populær bok for både medlemmene og andre. Den er til og med pensum på Kulturstudiet i Bø! I vår utarbeidet vi en Miljøhåndbok i samarbeid med GRIP og Øyafestivalen. Nå sist har vi laget en brosjyre om det å arrangere konserter for ungdommer under 18 år: Teenage Kicks! Denne brosjyren har blitt sendt ut til alle NRFs medlemmer og alle norske kommuner og det har ellers vært stor interesse for den. Feite Forestillinger koster kun 250 kroner, Miljøhåndboka og Teenage Kicks er gratis og alt kan bestilles ved å sende en e-post til norock@norock.no

Norock

Til slutt må vi nevne at vi også har rekord i antall artikler på norock.no. Vi prøver å legge ut en til to saker i uka. Neste år skal sidene gjennomgå en stor oppussing og fylles med enda mer nyttig, interessant og morsomt lesestoff. Følg med, følg med!Norsk Rockforbund ønsker alle våre medlemmer

og samarbeidpartnere en riktig god jul og et godt nytt år!