dBcontrol Norge hjelper arrangører med å løse problematikk rundt lydnivåer og støy til naboer på festivaler, konserter og andre arrangement der det brukes høyttalersystem. dBcontrol bistår med planlegging, lydmåling og rapportering i etterkant av arrangementet.

dBcontrol ble grunnlagt i 2001 i Nederland og var en pioner der allerede sent på 90-tallet. Det ble allerede da jobbet med real-time kontroll og overvåking av lydnivåer på arrangementer. dBcontrol har nå en avdeling i Trondheim som jobber med arrangører i hele Norge.

NKA ́s medlemmer får 2 gratis konsulenttimer i forkant og 15% avslag på totalpris.


Hva gjør dBcontrol?

dBcontrol bistår arrangør med å legge en plan for hvordan lydnivåer under arrangement skal håndteres. Dette består av mye forberedelse.

Planlegging

  • Bistand og rådgivning i søknadsprosessen opp mot kommune for å få tillatelse til bruk av område med tanke på støy til naboer og omkringliggende områder.
  • Lage en god støyplan.
  • Finne lokalt lovverk for bruk av høyttalersystemer utendørs.

Lydmåling

  • Lydmåling med sertifiserte Klasse 1 målesystem
  • Informere lydteknikere om dB-grenser
  • Overvåke lydnivåer under arrangementet inne på arrangements-området og hos naboer.

Rapportering

  • Vi sender rapport til lokal kommune etter endt arrangement med logg av lydnivåer og annen relevant informasjon, og bistår arrangør med tips og triks for å få bedre kontroll på lydnivåer.

 

#

Flere og flere utendørsfestivaler trenger en god støyplan, lydmåling eller en komplett beregning av støyutslipp fra festivalen til naboer og området utenfor festivalområdet. Flere kommuner krever at det leveres lydlogg fra utendørsarrangement. dBcontrol kan levere dette tilpasset hver enkelt festival ved hjelp av flere prosesser og programvare.

Kontaktperson
Thomas Denstad
Telefon
958 44 888
E-post
Hjemmeside